Contraceptia sub forma de inel

Inelul contraceptiv Nuvaring se introduce lunar in interiorul vaginului, oferind protectie impotriva sarcinilor nedorite, intocmai ca si con­traceptivele orale. Acesta contine o cantitate de hormoni ce se elibereaza treptat
  • Publicat:
  • Actualizat:
Contraceptia sub forma de inel
no title

Zeci de metode contraceptive – contestate deseori pentru efectele secundare. Iata solutiile de care dispune o romanca atunci cand vrea sa se protejeze de o sarcina nedorita. Totusi, ultimul intrat in atentia noastra, inelul intravaginal Nuvaring, pare a fi cea mai simpla si inofensiva metoda de contraceptie.

Inelul se introduce lunar in interiorul vaginului, oferind protectie impotriva sarcinilor nedorite, intocmai ca si con­traceptivele orale. Acesta contine o cantitate de hormoni ce se elibereaza treptat si sunt absorbiti prin mucoasa vaginala direct in circulatia sangvina, inhiband ovulatia.

Comparativ cu pilulele insa, are avantajul de a cruta ficatul de doza zilnica de medicament datorita pozitionarii intravaginale, iar eficienta contraceptiva nu este afectata de tulburarile gastro-intestinale (var­sa­turi sau diaree, care pot modifica pâna la suspendare efectul contraceptiv).

In plus, specialistii sustin ca nu are impact negativ asupra microbiologiei vaginale si nu influenteaza rezultatele colposcopiei sau testului Papanicolau.

Cum il folosesti?

Inelul se introduce intravaginal in prima zi a ciclului menstrual si se va scoate la 21 de zile, moment in care va aparea men­struatia. Dupa o saptamana, se va putea introduce altul. In cazul in care a iesit accidental, se poate spala si reintroduce inapoi in cel mult 3 ore. Altfel hormonii din sange scad intr-o concentratie care nu mai protejeaza impotriva sarcinilor.

Expunerea la estrogeni este cu 50%mai mica fata decontraceptivele orale

Citeste si Despre pilula. De bine

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân