Contraceptia masculina vine sub forma de injectii

Venirea pe lume a unui copil nu va mai depinde de contraceptia feminina, caci de acum vor avea si barbatii ceva de facut in acest sens.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Contraceptia masculina vine sub forma de injectii
Contraceptia masculina vine sub forma de injectii

Planificarea familiala este o un aspect asupra caruia vor putea intervenii si barbatii, la propriu, in scurt timp. Practic, venirea pe lume a unui copil nu va mai depinde de contraceptia feminina, caci de acum vor avea si barbatii ceva de facut in acest sens.

Institutul de cercetare ANZAC, din Australia, a devenit campul de testare a unui nou contraceptiv, destinat barbatilor care vor sa decida singuri asupra posibilitatii de a deveni tatici. Acesta va fi sub forma de injectie, administrata de doua ori in fiecare luna, si blocheaza functia reproductiva, intocmai ca si pilula contraceptiva feminina.

El pastreaza nivelul testosteronului la cote normale, in timp ce progestativul “pacaleste” creierul sa nu mai elibereze hormonii necesari producerii spermei.

Cercetatorii asigura toti potentialii interesati ca medicamentul cu pricina nu afecteaza in nici un fel sexualitatea masculina, iar fertilitatea se reinstaleaza in trei luni de la oprirea tratamentului. Cel putin asta indica testele efectuate pana in prezent si care au mai indicat ca anticonceptionalul este eficient in 95% dintre cazuri.

In prezent, contraceptivul se afla intr-o alta serie de teste, urmand sa ajunga pe piata daca specialistii considera ca nu reprezinta nici un pericol la adresa sanatatii barbatilor.

Citeste si CSID: Metoda contraceptiva potrivita
                  Sunt viril, deci ma abtin!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum sa combati infertilitatea masculina
Cum sa combati infertilitatea masculina
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân