Prima mare dragoste le va influenta mereu pe celelalte

Secretul relatiilor de durata consta in depasirea in plan mintal a primei iubiri.
  • Publicat:
Prima mare dragoste le va influenta mereu pe celelalte
Prima mare dragoste le va influenta mereu pe celelalte

Chiar daca prima iubire s-a consumat cu cativa ani buni in urma, amintirea ei va starui mereu in mintea noastra si le va influenta negresit pe toate care vor urma.

Daca nu era deja suficient de evident acest lucru, psihologii americani au pus la cale un studiu pentru a-l dovedi stiintific. Asa aflam ca persoanele care au o viziune pragmatica asupra primei iubiri, comparativ cu cei care incearca sa-si regaseasca prima iubire in fiecare nou partener, au mai  mult succes in dragoste.

Ei sunt cei care reusesc sa mearga mai departe, sa-si gaseasca fericirea intr-o relatie pe termen lung.

Cercetatorii sustin chiar ca secretul relatiilor de durata consta in depasirea in plan mintal a primei iubiri. Desigur, exista situatii in care prima relatie este asa de pasionala, iar partenerii se implica asa de mult, incat este greu sa lasi deoparte totul si sa treci la urmatoarea.

Astfel apar inevitabilele comparatii intre fostii si actualii, care din nefericire nu de putine ori inclina balanta in favoarea trecutului. Insa, spun cercetatorii, amintirea primei iubiri ar trebui incuiata undeva intr-un ungher al mintii, pentru ca numai asa ne putem concentra asupra viitorului.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Forum sex: Sexul in procente
Forum sex: Sexul in procente
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”