Premiera din dormitor: sexul cu un partener nou

In distributie: tu, intr-o forma cam stangace, si partenerul cel nou, in acelasi stadiu cam bajbait in ceea ce te priveste. Pe mine, sexul pentru intaia si intaia data intr-o relatie ma face sa ma gandesc, nu zambiti, la Craciun.
  • Publicat:
Premiera din dormitor: sexul cu un partener nou
Premiera din dormitor: sexul cu un partener nou

In distributie: tu, intr-o forma cam stangace, si partenerul cel nou, in acelasi stadiu cam bajbait in ceea ce te priveste. Pe mine, sexul pentru intaia si intaia data intr-o relatie ma face sa ma gandesc, nu zambiti, la Craciun. Ca si cum desfac cu atata nerabdare un cadou pe care nu il intuiesc sub nici o forma, dar de la care ma astept sa fie Cadoul.

E o perioada plina de intrebari, temeri si balbaieli, insa nu putem sa nu-i recunoastem farmecul cu totul deosebit. Sa se intample la a treia intalnire sau dupa a patra incolo? Sa port lenjeria neagra care ma face sa ma simt mai atragatoare sau pe cea colorata care ma arata mai copilaroasa?

Sa indraznesc sa ii spun care sunt zonele in care daca sunt sarutata pur si simplu ma topesc? Sa-l intreb direct daca a adus prezervativul cu el? Sa il atentionez ca nu suport pozitia aceea si ca niciodata, dar niciodata nu vom face ce am vazut la cinema aseara in comedia care lui i-a placut atata si mie deloc?

Toate aceste intrebari care rod incet increderea si aduc emotiile peste limitele admise inaintea primei nopti impreuna isi vor gasi raspunsuri cat se poate de firesc.

Greseli? Nu exista asa ceva!

Daca veti porni cu acest subtitlu in gand veti avea doar de castigat. Frica cea mare intr-un moment ca acesta este ca vom face multe erori de netolerat de celalalt. Teama ne va face sa actionam intocmai cum nu suntem cu adevarat, dupa un tipar ideal bazat nici noi nu stim exact pe ce si pe cine.

Iar cenzura si spaima ca daca orice facem si orice zicem va transforma totul intr-un fiasco ne vor pune toate betele din lume in roate.

Comunicarea conteaza acum mai mult ca oricand

Pentru ca, de cele mai multe ori, cum pornim pe acest drum, asa o vom tine. Sa spui ce-ti place, cand iti place si cum iti place este extrem de important in orice relatie, iar primele contacte sexuale stabilesc aceasta rutina de comunicare.

Sa fim seriosi – cine nu este deschis inca de acum cand este rost de indicatii si marturisiri nu va deveni nici peste o luna, 2, 3, 4, 5 ani. Atunci cand, desigur, relatia intima nu va merge ca unsa si se va cauta febril un raspuns la „Oare de ce?”.

Profitati de acest inceput de capitol ca sa ii spuneti, de pilda, acestui om ce nu le-ati spus niciunuia dintre vechii parteneri.

La ce bun atatea comparatii? La ce folos toate scenariile?

Frumusetea acestei etape vine si din vorba “a te duce cu capul inainte”. Pentru ca, pe langa teama de eventuale greseli pe care am sters-o, sper, cateva randuri mai sus, trebuie sa dispara complet din tablou si eventualele comparatii cu cine stie ce fosti ocupanti ai locului liber pe cearsaf.

Sau scenariile pe care le putem inventa incercand sa ne imaginam cum se va desfasura exact evenimentul care ne face stomacul ghem. Incepe cea mai speciala dintre etapele relatiei voastre. Nu o ratati cautand drobi de sare care stau sa cada dintr-un moment intr-altul, pe undeva prin dormitor.

Subiectul “protectie”, obligatoriu
Aruncatul cu capul inainte, de care va povesteam incantata, nu are nici o legatura, dar chiar niciuna, cu ignorarea metodelor de protectie de bolile cu transmitere sexuala. Statisticile arata, si nu doar ele, ci si discutiile cu prietenii, si experientele personale ne dezvaluie ca aceasta cea dintai partida de amor este cea cu cel mai mare grad de risc.

Indemnul “da-o-ncolo de protectie, e o singura data” are, din pacate, mari sanse sa fie urmat. Emotiile clipei sunt uriase, descoperirea celuilalt este coplesitoare, capcana este sigura. Sigura este, din nefericire, si evolutia dramatica dupa o infectare cu virusul care provoaca SIDA. Si sigure sunt si chlamydia, cea care poate ca ati uitat ca provoaca infertilitate, sifilisul cu sechele infioratoare sau herpesul genital.

Orice medic va recomanda prezervativul pentru aceasta partida si pentru celelalte pana la un set serios de analize facut de ambii parteneri.

Citeste si: Telefonul nu mai suna dupa prima noapte impreuna…

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Consecintele infidelitatii
Consecintele infidelitatii
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: