Sexul oral poate fi periculos! Iată de ce!

Ne alegem cu micoze dupa sexul oral? Se pare ca da, daca ne luam dupa avertismentul oamenilor de stiinta americani, care au constatat ca prea multa saliva distruge echilibrul natural vaginal.
  • Publicat:
Sexul oral poate fi periculos! Iată de ce!
Ne alegem cu micoze dupa sexul oral?

Ne alegem cu micoze dupa sexul oral? Se pare ca da, daca ne luam dupa avertismentul oamenilor de stiinta americani, care au constatat ca prea multa saliva distruge echilibrul natural vaginal. Daca sexului oral ar trebui sa-i spunem „Pas” din cand in cand, la tigari si la alcool e musai sa renuntam de tot – ne sfatuiesc aceiasi specialisti. Si, nu in ultimul rand, pentru sanatatea propriului vagin, urinati dupa fiecare contact sexual!

Oamenii de stiinta de la University of Michigan au demonstrat ca infectiile micotice apar cu precadere la femeile pe care partenerii le satisfac destul de des pe cale orala. Acesta nu este, desigur, un motiv pentru a renunta definitiv la acest tip de stimulare. Insa daca tu si partenerul tau va folositi de acesta mai mult pentru a lubrifia vaginul inainte de penetrare ar fi mai bine sa alegeti un lubrifiant din comert. Care este explicatia ? Microbii existenti in saliva influenteaza echilibrul florei vaginale, favorizand dezvoltarea in exces a ciupercilor.

De asemenea, fumatul este o alta metoda prin care nu faci decat sa-ti dublezi riscul de a contracta o vaginita bacteriana. Nicotina distruge protectia naturala a vaginului, lasand toata libertatea necesara bacteriilor neprietenoase pentru a prolifera. Daca nu este tratata corect sau este ignorata, vaginita bacteriana poate duce la sterilitate.

Alcoolul este un alt viciu care influenteaza in mod negativ sanatatea vaginului. Chiar daca ne scapa de inhibitii, sexul sub influenta licorilor bahice nu este mai placut, ci mai dureros intrucat vaginul devine mai uscat. In plus, miscarile penisului asupra peretilor unui vagin uscat pot genera aparitia unor iritatii, deschizand astfel calea infectiilor.

Nu in ultimul rand, nu uita sa urinezi dupa fiecare contact sexual. Specialistii explica aceasta nevoie prin faptul ca urina eliminata „spala” bacteriile bacteriile stranse la nivelul organelor genitale pe timpul penetrarii. Aceasta este o metoda de a reduce riscul de aparitie a infectiilor.

Citeste si: Sex oral? 69 sa fie!

 

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân