Mariaj in deriva? O aventura il salveaza!

  • Publicat:
Mariaj in deriva? O aventura il salveaza!
Mariaj in deriva? O aventura il salveaza!

Cel putin aceasta este concluzia unui studiu extrem de controversat, realizat de un reputat psiholog american. El spune ca „tipul potrivit” de aventura poate fi un lucru pozitiv, scotând oamenii din starea de inertie.

„Societatea nu a reusit pâna acum sa aiba o atitudine de simpatie fata de infidelitate, laturile pozitive ale acesteia fiind ignorate”, sustine psihologul. Totusi, adauga ca partenerul infidel nu trebuie sa marturiseasca perechii sale faptul ca a avut o aventura, pentru ca dezvaluirea acesteia poate afecta relatia mai mult decât ascunderea ei. 

Testul de sânge care prezice menopauza

Cercetatorii din Olanda lucreaza la un test de sânge simplu care poate determina momentul instalarii menopauzei. Ei spera ca acest test de sânge le va ajuta pe femeile care se lupta sa aiba si cariera si familie sa decida momentul in care vor deveni mame.

Testul masoara nivelul unui hormon care scade direct proportional cu fertilitatea unei femei, AMH. Mai precis, hormonul arata numarul de foliculi ovarieni, care descreste o data cu vârsta. Testul ar putea fi disponibil pe piata in 4-5 ani, dupa ce se va verifica acuratetea rezultatelor pe care le ofera.

 

 

 

 

 

Fertilitatea in pericol

Barbatii expusi frecvent la un solvent care se gaseste in vopsele, precum cei care lucreaza in constructii, prezinta de 2,5 ori mai multe riscuri de a produce o cantitate mai mica de sperma „normala”, conform unui studiu britanic. La el au participat peste 2.000 de barbati diagnosticati cu tulburari de fertilitate. Cercetarea a analizat influenta mai multor substante chimice asupra fertilitatii.

Barbatii participanti la studiu au fost chestionati in legatura cu slujbele lor, stilul de viata, potentiala expunere la substante chimice. Cercetatorii au descoperit ca barbatii expusi la solventii eteri glicoli prezentau cu 250% mai multe riscuri de probleme de motricitate a spermatozoizilor. Eteri glicolii sunt utilizati ca solventi pentru vopselele pe baza de apa.

Foto: RED DOT

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”