Kama Sutra, Biblia sexualitatii

Kama Sutra reprezinta o culegere de texte indiene, in versuri, dedicata sexualitatii si placerii. În Kama Sutra sunt tratate pe larg si pozitiile sexuale.
  • Publicat:
Kama Sutra, Biblia sexualitatii

Kama Sutra este o culegere de texte indiene, in versuri, ce vorbeste despre normele sexualitatii sau placerii. Kama inseamna placere senzuala sau sexuala, iar Sutra legi sau reguli. Lucrarea este in cea mai mare parte un cumul de sfaturi despre practicile sexuale.

Ea a fost scrisa in secolul 4 i.Hr. de catre un savant indian, Vatsyayana. Multi cercetatori indieni au studiat Kama inaintea lui, dar fara sa o separe de celelalte domenii ale vietii (Dharma – obligatii etice, religioase si Artha – castigul bunurilor materiale).

In ciuda “re-educarii” puritane a colonistilor englezi, cei mai multi indieni considera Kama ca fiind sfanta.

Astazi, notiunea de Kama Sutra este asociata instinctiv cu pozitiile sexuale. Ceea ce este doar partial corect. Pozitiile sexuale sunt, intr-adevar, tratate pe larg in lucrare, dar numai in una din cele 7 parti ale acesteia.

Kama Sutra citita de fetele virgine

In trecut, cunoasterea cartii Kama Sutra era transmisa de la femeile experimentate la cele tinere. In afara de aceasta, o femeie trebuia sa fie priceputa la alte 64 lucruri, incluzand mai multe forme de arta, machiaj, arhitectura, dulgherie, scrima, lupta intre cocosi, vrajitorie si ghicit viitorul.

Kama Sutra: mintea si trupul nu sunt in contradictie

India este considerata o tara foarte spirituala, dar are cea mai bogata traditie in literatura erotica experta. Iar acest lucru se afla in contradictie cu credinta europeana, in cazul careia corpul si mintea sunt separate.

Indienii considera ca mintea si corpul sunt ingredientele unui intreg ideal si nu au cum sa fie in contradictie. Kama este la fel de necesara precum mancarea pentru sanatatea si starea noastra de bine.

Kama Sutra, veche de cand lumea

Discutiile despre Kama Sutra au o istorie atat de lunga, incat ajung pana in cel de-al doilea mileniu inaintea lui Hristos. Autorii indieni au pictat atunci un atlas al organismului feminin, cu zonele sale erogene, au descris cateva tipuri de temperament feminin, au definit ciclul lunar al starilor femeilor si suisurile si coborasurile apetitului lor sexual.

Kama Sutra ne invata, de fapt, ca erotismul este un ritual indelungat si nu ultimul act al ritualului.

Tu ce parere ai despre Kama Sutra?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Forum sex: Barbatii si somnul de dupa sex
Forum sex: Barbatii si somnul de dupa sex
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”