Impacarea cu ex-ul: o greseala?

Nu o luati de la inceput cu relatia voastra daca nu va doriti amandoi acest lucru!
  • Publicat:
Impacarea cu ex-ul: o greseala?
Impacarea cu ex-ul: o greseala?

Ca ati luat doar o pauza sau v-ati despartit definitiv, ati crezut ca relatia voastra nu mai poate continua. Dupa un timp insa, v-ati dat seama ca mai aveti sentimente unul fata de celalalt. Se mai poate reconstrui relatia voastra aflata acum in ruine?  Da! Specialistii considera ca atat timp cat va creati si respectati noi reguli, este posibil sa treceti peste toate neintelegerile din trecut si sa reinviati din propria cenusa!

Cum faceti asta?

Prin decizie comuna
Nu o luati de la inceput cu relatia voastra daca nu va doriti amandoi acest lucru! Uneori, simtiti nevoia sa va impacati doar pentru a scapa de suferinta, insa problemele vor aparea din nou, cu siguranta. Si nici nu se pune problema ca va doriti sa retraiti o despartire, nu-i asa? Asa ca, nu faceti acest lucru decat daca va face fericiti cu adevarat!

Sariti peste frica de angajament
Daca la cea mai mica cearta reactia unuia dintre voi e sa isi faca valizele si sa plece, relatia voastra este una de non-angajament. Cuplul vostru este instabil, iar crizele se leaga lant una de alta. O impacare este posibila cu conditia sa restabiliti regulile jocului.

Astfel, trebuie sa va simtiti ca o singura persoana , cu aceleasi interese – si anume de a fi fericiti. Nu mai sunteti doua persoane, cu vieti separate. Trebuie sa incetati sa va mai dati ultimatumuri, incepeti in schimb sa discutati, la modul cel mai serios, sa va implicati mai mult si sa va stabiliti obiective comune.

Negociati-va diferentele
Daca sunteti si voi un cuplu format pe principiul contrariilor care se atrag, impacarea nu este o greseala atat timp cat sunteti dispusi sa ajungeti pe viitor la un compromis. Tu esti mai linistita, lui ii plac iesirile? Incercati sa tineti cont de nevoile fiecaruia si sa va respectiati reciproc.

Numai asa veti avea o viata de cuplu mai echilibrata si de ce nu, mai complexa. Nu in ultimul rand, incercati sa va descoperiti si punctele voastre comune. Le aveti, cu siguranta.

Renuntati la cuplul mult prea unit
Fragilitatea unor cupluri pleaca tocmai de la aspectul lor mult prea contopit. Daca este si cazul vostru inseamna ca nu petreceti prea mult timp unul fara celalalt. Acesta este un lucru negativ, intrucat traiti intr-un glob, numai voi doi, iar de fiecare data cand unul dispare, apare criza.

Despartirea va avea in acest caz un rol salvator, intrucat va duce la maturizarea relatiei, iar impacarea ulterioara va fi mai mult decat recomandata.

Tu te-ai impaca cu fostul?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Cum sa treci peste infidelitate?
Cum sa treci peste infidelitate?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân