Femeile nu dau importanta problemelor sexuale

Femeile americane care se confrunta cu probleme de natura sexuala nu le iau in seama decat atunci cand acestea au consecinte dureroase.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Femeile nu dau importanta problemelor sexuale
Femeile nu dau importanta problemelor sexuale

Circa 40% dintre femei au probleme in dormitor, insa cele mai multe dintre acestea nu sunt deranjate catusi de putin. Aceasta este concluzia unui studiu derulat la sectia de obstetrica si ginecologie a Spitalului General din Massachusetts, SUA.

Problemele de natura sexuala sunt destul de frecvente in randul femeilor, mai ales printre cele aflate la inceputul vietii sexuale sau in preajma menopauzei. Cu toate acestea insa, femeile nu le iau in seama decat in rare cazuri, atunci cand consecintele sunt dureroase, atat la nivel fizic, cat si psihic.

Conform studiului amintit, aproape jumatate dintre femeile chestionate au declarat ca sufera de oarecare disfunctii sexuale, 39% raporteaza lipsa libidoului, iar 21 se plang de dificultati in atingerea orgasmului.

Problemele se pare ca dau batai de cap cu precadere femeilor din grupa de varsta 45-64 ani. In acelasi interval de varsta se inscriu si cele mai multe care s-au declarat realmente deranjate de faptul ca au o viata sexuala nu tocmai fericita: 12%.

Cele mai putine probleme au fost raportate de grupul 18 – 44 de ani, grup in care eventualele probleme aparute sunt mai degraba ignorate. In general, specialistii sustin ca femeile predispuse la depresii sunt cel mai adesea deranjate si de problemele din viata sexuala.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Un cocktail numit ”Dorinta”
Un cocktail numit ”Dorinta”
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”