Energia care îţi provoacă orgasm…

Dintre toate teoriile despre orgasm, cea care nu a fost niciodată demontată de niciun argument coerent constă în analogia orgasm – energie. Se pare că nu există sute de feluri de orgasm, ci doar unul... şi multe energii care fie îl condiţionează, fie sunt exprimări ale lui, fie şi una şi alta, în cerc.
  • Publicat:
Energia care îţi provoacă orgasm...

Dintre toate teoriile despre orgasm, cea care nu a fost niciodată demontată de niciun argument coerent constă în analogia orgasm – energie. Se pare că nu există sute de feluri de orgasm, ci doar unul… şi multe energii care fie îl condiţionează, fie sunt exprimări ale lui, fie şi una şi alta, în cerc.

Pentru că, de fapt, orgasmul este eliberarea fulminantă şi intensă a tensiunii sexuale. Tensiune care se acumulează pe toată perioada interacţiunii sexuale (plăcere fizică, exaltare psihică) şi care provine din ţesutul muscular, cu precădere din coapse, fese, diafragmă pelviană, muşchii abdominali.

Percepţia elementelor excitante se numeşte şi „sistem de excitaţie sexuală” – sistemul prin care creierul observă şi atenţionează organele genitale. Şi este tot o formă de energie care pătrunde în corp, energie transpusă de experienţele noastre senzoriale (sunet, miros, gust, atingere, vedere), dar şi de propria imaginaţie.

De exemplu, dacă te gândeşti la o parte a corpului ca şi cum aceasta ar fi mângâiată şi trăieşti intens momentul, atunci secţiunea din creier asociată cu senzaţia respectivă se activează ca şi cum chiar aceasta chiar ar fi palpată.
Poţi folosi o astfel de energie atunci când eşti singură, dar şi atunci când întreţii relaţii sexuale cu partenerul tău, pentru amplificarea senzaţiilor.

Când nu te foloseşti de niciun alt factor extern – când, de fapt, parcurgi procesul de autostimulare sau masturbare – ai puterea să induci copului şi minţii tale o stare sexy de excitaţie.

Trebuie doar să îţi găseşti un loc confortabil şi relaxant prin pozitionare, lumini, sunete… Apoi, trebuie să-ţi activezi imaginaţia, să-ţi autoinduci tensiunea musculară şi să-ţi reglezi un ritm al respiraţiei propice pentru sporirea nivelului de contracţie. Pe scurt, să îţi trimiţi, prin puterea gândului, impulsuri excitante care să te şi relaxeze.

În plus, numai aşa (spun cei mai mulţi dintre sexologi) reuşeşti să îţi cunoşti corpul, să-i observi reacţiile când se descarcă de tensiuni, să afli ce îl stimulează şi ce nu, chiar şi numai la nivel mental.

E oarecum aceeaşi situaţie cu activarea corpului de către fanteziile sexuale. Iar studii recente au arătat că cele mai multe femei se folosesc de fantezii sexuale în timpul actului sexuale pentru completarea senzaţiilor fizice.

Citeşte şi: Muşchii şi stimularea sexuală

Orgasmul, eterna minciună

Sexul se învaţă!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: