Prezervativul, prezervativul si iar prezervativul!

Daca sunteti tentati vreo clipa sa-l dati uitarii in momentele acelea de pasiune nebuna, ganditi-va la aceste concluzii abia anuntate la o conferinta internationala din Viena: aproximativ 1,5 milioane de noi infectii cu HIV se inregistreaza in Europa de Est si in Asia Centrala.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Prezervativul, prezervativul si iar prezervativul!
Prezervativul, prezervativul si iar prezervativul!

Daca sunteti tentati vreo clipa sa-l dati uitarii in momentele acelea de pasiune nebuna, ganditi-va la aceste concluzii abia anuntate la o conferinta internationala din Viena: aproximativ 1,5 milioane de noi infectii cu HIV se inregistreaza in Europa de Est si in Asia Centrala. Cam 80 la suta dintre ele afecteaza persoane care au cel mult 30 de ani. Mai riscati?

Copiii strazii, tinerii in situatii sociale precare, prostituatele minore si consumatorii de droguri sunt categoriile cele mai vulnerabile. In anumite parti ale Rusiei, de pilda, inmultirea infectiilor a atins chiar nivelul de 700 la suta, subliniaza UNICEF.

Un studiu efectuat la Sankt-Petersburg pe 300 de copii ai strazii arata ca 40 la suta dintre acestia sunt infectati cu HIV. In Ucraina, o ancheta efectuata pe 800 de copii si tineri releva ca 56,7 dintre fete se prostitueaza.

In afara de prostitutie, injectarea de droguri cu aceeasi seringa reprezinta o alta cauza principala de infectare cu HIV. Raportul prezentat in Austria subliniaza ca este necesara o schimbare de mentalitate.

Milioane de bolnavi sub tratament

Aproximativ 5,2 milioane de persoane seropozitive urmau un tratament contra virusului HIV la sfarsitul anului 2009, potrivit celor mai recente informatii facute publice de Organizatia Mondiala a Sanatatii la cea de-a 18-a conferinta anuala internationala despre SIDA. Potrivit OMS, numarul persoanelor care urmau un tratament, la sfarsitul lui 2008, era de patru milioane.

Tratamentul antiretroviral transforma maladia SIDA intr-o simpla boala cronica. Tratamentul slabeste virusul, facandu-l sa devina nedetectabil, insa fara a-l distruge niciodata definitiv: virusul HIV ramane ascuns in anumite „rezervoare” in organism, iar cercetatorii nu au reusit pana in zilele noastre sa gaseasca o modalitate de a-l face sa dispara pentru totdeauna.

Citeste si: 5 nestiute despre prezervativ

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: