Lubrifierea corectă, sănătate şi plăcere

Dezbateriile despre lubrifiere sunt eterne şi mereu contradictorii, însă alegerea este mai simplă decât pare: produs fie pe bază de silicon sau apă, fie pe bază de petrol, are toate premisele să-ţi fie folositor, dacă nu întâmpini probleme genitale.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Lubrifierea corectă, sănătate şi plăcere

Dezbateriile despre lubrifiere sunt eterne şi mereu contradictorii, însă alegerea este mai simplă decât pare: produs fie pe bază de silicon sau apă, fie pe bază de petrol, are toate premisele să-ţi fie folositor, dacă nu întâmpini probleme genitale.

Ca să eviţi consecinţele nefaste asupra organismului tău sau inconfortul iritaţiilor este indicat să îţi concentrezi atenţia la proprietăţile ingredientelor pe care lubrifiantul ales le are în compoziţia sa.
Indiferent de formă, lubrifiantul trebuie să fie curat şi străveziu, nici prea vâscos, nici prea lipicios în compoziţie. Şi fereşte-te de lubrifianţii compuşi din ulei (cum ar fi ulei pentru copii) sau cei preparaţi cu vaselină.

Dacă foloseşti în acelaşi timp şi prezervativul, lubrifiantul trebuie să fie pe bază de apă pentru a preîntâmpina un accident aşa de nefericit cum este ruperea prezervativului, în timpul actului sexual.

În general, cele mai recomandate sunt cele care au în structura lor apă – au şi calitatea de a se îndepărta, ulterior actului sexual, cu mult mai mare uşurinţă – în timp ce, pentru partidele de sex ce implică apă (de exemplu, cele de la duş) este sănătos să cumperi un lubrifiant cu bază de silicon.

Dacă imaginaţia ta este debordantă şi alegi şi desfătarea unei jucării sexuale, ai grijă să nu fie din acelaşi material cu lubrifiantul uzitat sau viceversa- dacă jucăria este din petrol, nu cumpăra şi un lubrifiant care are în compoziţia sa petrol.

Cine poate folosi fără griji un lubrifiant?

Substanţa ce uşurează copulaţia – secretată de penis şi de vagin – este foarte scăzută şi îţi doreşti ajutor din exterior? Ca să nu îţi pui în pericol sănătatea, mai întâi mergi la un control ginecologic care îţi garantează că organismul tău nu manifestă afecţiuni, cum sunt iritaţiile, candida, herpes etc.

Apoi, achiziţionează-ţi un lubrifiant de la orice farmacie sau orice magazin specializat în vânzarea produselor destinate activităţii sexuale (sex-shop) şi bucură-te de o partidă plăcută, mult mai incitantă.

Pe lângă lubrifianţii simpli, există tipuri de lubrifianţi care produc încălzirea zonei genitale sau senzaţia de furnicături; o altă categorie conţine aminoacizi ce intensifică sensibilitatea, prin stimularea fluxului sanguin.

Oferta este cât mai variată şi cât mai atrăgătoare- tu trebuie doar să îl alegi pe acela care ţi se potriveşte, care îţi accentuează plăcerea şi care îţi elimină durerea. Şi trebuie să citeşti întotdeauna instrucţiunile de folosire!

Aplicarea lubrifiantului este foarte importantă!

Evită să cazi pradă tentaţiei de a folosi mult lubrifiant pentru o plăcere şi mai mare, cu precădere când îl foloseşti pentru primele dăţi. În timp ce mai mult lubrifiant îţi poate afecta sănătatea, o cantitate mică te poate face mai fericit.

După ce ai fricţionat produsul în palme, pentru a scăpa de senzaţia de frig, lubrifiază zona vaginală şi zona organului genital masculin cu blândeţe.

În timpul actului sexual este posibil ca zona vaginală să devină uscată, situaţie în care poţi adăuga încă o cantitate mică de gel lubrifiant- este mai convenabil ca zonele genitale să fie mai umede decât mai uscate, pentru prevenirea rănilor şi pentru posibilitatea de a încerca poziţii mai puţin accesibile.

Citeşte şi: Vă prezint lubrifianţii. Cu plăcere!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: