Cu sexul nu-i de joacă! Uite ce uşor o poţi lăsa însărcinată!

Inainte de a incepe distractia de weekend, iti atragem atentia asupra unor mituri despre contraceptie, care tulbura mintea tinerilor, determinandu-i sa comita greseli dintre cele mai grave. Asadar, nu va lasati dusi de val, cititi randurile de mai jos si nu plecati in club fara un prezervativ in buzunar.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cu sexul nu-i de joacă! Uite ce uşor o poţi lăsa însărcinată!

Inainte de a incepe distractia de weekend, iti atragem atentia asupra unor mituri despre contraceptie, care tulbura mintea tinerilor, determinandu-i sa comita greseli dintre cele mai grave.

Asadar, nu va lasati dusi de val, cititi randurile de mai jos si nu plecati in club fara un prezervativ in buzunar.

1. Nu raman insarcinata daca fac sex stand in picioare

Poti ramane insarcinata facand sex in orice pozitie. In timpul ejacularii, sperma este proiectata la o distanta destul de mare tocmai pentru a inlesni spermatozoizilor intalnirea cu ovului. Prin urmare, in timp ce tu stai in picioare, micutii inotatori vor inainta voiosi catre uter si apoi mai departe, acolo unde stiu ei trebuie sa ajunga. Si vor ajunge, chiar daca o mare parte din sperma ti se va scurge pe picioare, la cateva minute dupa orgasm.

2. E primul meu contact sexual, nici vorba sa raman insarcinata!

Gresit! Nu te lasa prinsa in capcana vorbelor celor din jur care te indeamna sa faci sex fara nici o grija pentru ca lor nu li s-a intamplat nimic prima data. S-ar putea sa nu ai norocul lor. Chiar daca ai fost virgina, cata vreme o cantitate de sperma a ajuns in vaginul tau, spermatozoizii isi vor croi, cu siguranta, drum catre uter.

3. In timpul menstruatiei nu pot ramane insarcinata

E adevarat, in general nu este posibil sa ramai insarcinata in timpul menstruatiei dat fiind faptul ca aceasta este perioada in care ovulul nefertilizat se elimina impreuna cu invelisul membranos din uter (care se formeaza lunar in asteptarea unui bebe). Cand fertilizarea nu are loc, totul se elimina prin vagin. Totusi, in unele cazuri, cand ciclul este scurt, adica are 21 – 24 de zile, ovulatia, adica perioada de maxima fertilitate, se poate desfasura cand inca mai sangerezi.

4. Ma spal dupa ce a ejaculat in vaginul meu si nu mai am nici o grija

Spalatul nu are nici o legatura cu misiunea spermei si cu drumul acesteia catre uter. Imediat dupa ejaculare, spermatozoizii incep sa inoate vartos catre ovul, astfel incat la momentul in care incepi tu sa te speli, ei vor fi probabil la capatul drumului.

5. Nu raman insarcinata decat daca ejacularea s-a produs in vagin

O alta greseala a tinerilor este sa creada ca sarcina se instaleaza numai in anumite pozitii, care favorizeaza depunerea spermei cat mai aproape de uter. Este adevarat, o femeie de 30 de ani nu mai este la fel de fertila cum era la 20 de ani, motiv pentru care s-au si lansat o serie de trucuri care sa usureze procesul de conceptie. In cazul tinerilor insa, lucrurile stau ceva mai diferit, iar o sarcina se poate instala mult mai usor. Chiar si atunci cand ejacularea a avut loc in imediata apropiere a vaginului. Asa se explica faptul ca exista tinere virgine si… insarcinate!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sex in timpul menstruatiei - da sau nu?
Sex in timpul menstruatiei - da sau nu?
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”