7 moduri prin care care sexul şi orgasmul îţi pot influenţa organismul

Sexul practicat frecvent poate face minuni pentru organismul tău. Atfel vei avea şansa să răceşti mai rar, să să nu pierzi lupta cu kilogramele, ba chiar să trăieşti mai mult.
  • Publicat:
  • Actualizat:
7 moduri prin care care sexul şi orgasmul îţi pot influenţa organismul

Sexul şi orgasmul pot avea un impact major asupra corpului şi minţii tale. Înainte de a trece la fapte, află cum ţi se poate schimba viaţa. Beneficiile pot fi nenumărate: răceala te va ocoli, vei putea avea un trup armonios, te vei lupta mai uşor cu durerea, iar lista poate continua. 

Îţi îmbunătăţeşte sistemul imunitar

Sexul este cel mai bun mod de a preveni răceala. Cercetările au arătat că obţinerea unui orgasm stimulează sistemul imunitar, iar un studiu efectuat în 1999 pe studenţi a demonstrat că cei care au făcut sex o dată sau de două ori pe săptămână au avut nivelul de imunoglobulină cu 30% mai mari decât cei care au fost abstinenţi. Sexul nu trebuie însă practicat şi când eşti bolnav, pentru că astfel rişti să împrăştii germeni în jur.

Pragul tău de durere va fi mai mare

Printre efectele orgasmului se numără şi cel de blocare a durerii. Astfel, dacă te loveşti, accidental, în  drumul spre baie, nu vei mai fi răpus de suferinţă, ci vei trece mult mai uşor peste acest fapt, spune sexologul Beverly Whipple .Există o singură excepţie: femeile care au o dietă bazată pe alimente picante nu se bucură de acest beneficiu, deoarece capsaicina pe care o conţine ardeiul iute împiedică asta.

Poţi trăi mai mult

Cercetătorii din Ţara Galilor au examinat, pe parcursul a 10 ani, relaţia dintre frecvenţa orgasmului şi a mortalităţii în rândul bărbaţilor de vârstă mijlocie. Aceştia au fost întrebaţi despre sănătatea lor fizică şi despre frecvenţa orgasmelor. S-a constatat că cei care au avut două sau mai multe orgasme pe săptămână au un risc de mortalitate cu 50% mai mic decât cei care care nu se întâlnesc cu orgasmul atât de des. Studiile care au urmat de atunci au arătat o asociere pozitivă între actul sexual şi longevitatea femeilor. 

Poţi scăpa de crampele menstruale

Mai multe studii au că sexul practicat o dată sau de două ori într-o săptămână te poate scăpa şi de crampele menstruale.

Vei fi mai fericită

Persoanele care împart momente de tandreţe cu partenerul, fie că ajung la orgasm sau nu,  sunt mai fericite, potrivit unui studiu din Jurnalul de Cercetări psihosociale. Cercetatorii au examinat starea de spirit, sexualitatea şi ciclul menstrual a 4000 de femei din SUA. Ei au găsit legături puternice între interesul sexual şi sentimentul de bunăstare. Cele care aveau o forţă sexuală puternică se bucurau şi de o calitate superioară a vieţii.

Vei putea concepe mai uşor un copil

Pentru cei care încearcă îşi întemeieze o familie, calendarul poate juca un rol crucial. Femeile care ajung la orgasm în timpul sexului, dar după ce această stare a fost încercată mai întâi de parteneri, păstrează mai mult material seminal. Cercetătorii cred că asta are legătură cu eliberarea oxitocinei din timpul orgasmului.  Whipple spune că sexul  practicat frecvent le poate ajuta pe femei să ducă mult mai uşor sarcina la termen.

Poţi câştiga lupta cu kilogramele

Cercetările au arătat că relaţiile sexuale frecvente pot ajuta, atât bărbaţii, cât şi femeile, să aibă o circumferinţă mai mică a şoldului şi a taliei.  Cu alte cuvinte, sexul te poate ţine la distanţă şi de probleme grave de sănătate, cum ar fi boala cardiacă şi diabetul de tip 2.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”