Dismorfofobia peniana iti spune ceva?

Nu va omorati sa pronuntati, retineti numai ca ii chinuie pe multi barbati, in realitate - normali, in mintea lor - de tot rasul. Numerosi domni (doar) cred ca au o problema: marimea organului sexual
  • Publicat:
Dismorfofobia peniana iti spune ceva?
Penisul mic, mare problema

Medicii ii spun intortocheat dismorfofobie peniana. Nu va omorati sa pronuntati, retineti numai ca ii chinuie pe multi barbati, in realitate – normali, in mintea lor – de tot rasul. Numerosi domni (doar) cred ca au o problema: marimea organului sexual.

Un studiu facut de urologii din Marea Britanie si publicat in „British Journal of Urology International” in urma cu ceva luni anunta asa: 85% dintre femei sunt multumite de dimensiunile penisurilor partenerilor, dar foar­te multi dintre acesti barbati cat se poate de normali sufera de sindromul penisului mic. Este o cu totul alta poves­te fata de micropenis, o afectiune reala.

Obsesia centimetrilor

Specialistii din Leeds spun ca in urma studiilor a reiesit ca marimea medie a unui penis in erectie este intre 13,97 cm si 15,74 cm. Micropenisul de care va spuneam are, spun medicii englezi, mai putin de 7 cm atunci cand este in stare erecta. Extrem de putini barbati (vreo 3%) sunt insa in aceasta situatie.

Si totusi, 45% dintre domni isi doresc un penis mai mare, a aratat cercetarea. Iar urologii au avertizat asupra ope­ratii­lor de marire, periculoase si, pentru mo­ment, fara rezultate notabile, precizeaza ei. Cat de grava e problema am intre­bat-o si pe Emilia Potenteu, psihoterapeut.

„Din cauza mediatizarii importantei marimii, tot mai multi barbati se simt complexati de «micimea» lor, iar impac­tul asupra calitatii vietii lor este covarsitor. Este o sursa permanenta de stres si depresie. Credinta larg impartasita ca virilitatea unui barbat si «eficienta» lui ca partener depind de marimea penisului sau este total eronata. Ceea ce conteaza cu ade­varat este arta sa de a face dragoste, sentimentele pe care acesta le poarta par­te­nerei, generozitatea si atentia acordata nevoilor acesteia“, a venit raspunsul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Sexul, nimic nou. Dar pe astea le stiai?
Sexul, nimic nou. Dar pe astea le stiai?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”