De ce unii barbati urasc femeile atat de mult?

Comportamentul viitorilor soti sau viitoarelor sotii depinde in mare masura de atitudinea parintilor fata de ei in timpul cresterii.
  • Publicat:
De ce unii barbati urasc femeile atat de mult?
De ce unii barbati urasc femeile atat de mult?

Unele femei se trezesc prinse intr-o relatie destructiva si nici macar nu constientizeaza acest lucru din cauza ca violenta partenerilor este latenta. Altele se tem sa isi paraseasca partenerii sau nu vad o cale de iesire din relatie si se resemneaza in rolul victimei. Putem sa le judecam? Probabil ca nu. Si totusi, de ce au barbatii un asemenea comportament?

De ce un barbat iubeste si, in acelasi timp, uraste o femeie?

Cauzele se pare ca tin de familia din care provine barbatul, in cazul in care tatal este prea sever sau pasiv, ori mama este dominanta sau pasiva.

1.Cand tatal este tiranic, iar mama timida si lipsita de putere

Intr-o asemenea familie, mama se foloseste adeseori de copii, cautand consolare in ei, varsandu-si asupra lor toata furia si dezamagirea provocata de relatia sau mariajul in care este implicata.

Comportamentul mamei este astfel imprimat in subconstientul copilului pentru ca el nu este in masura si nu poate sa o apere impotriva tatalui. Prin urmare, toata frustrurea acumulata din cauza ca mama a abuzat de el este dirijata spre o alta femeie.

O alta posibilitate este ca fiul, atunci cand devine adult, se indentifica cu tatal sau. Si in acest fel devine la fel de sever si dominant. Toata furia pe care nu i-a putut-o adresa niciodata tatalui, o directioneaza catre alte persoane.

Sau se poate indentifica cu mama sa si devine slab, timid si incapabil sa traiasca pe propriile forte.

2. O mama dominanta

In asemenea cazuri, mama creeaza un puternic atasament fata de fiul ei, exagerand controlul asupra lui si incercand sa ii rezolve toate problemele. Astfel apare dependenta.

Mai tarziu, barbatul va simti ca partenera lui are aceeasi putere, iar asta il frustreaza. El crede ca dragostea ii este refuzata si ca ea nu incearca decat sa il faca sa se simta in continuare lipsit de putere si dependent.

3. Un tata pasiv

Daca tatal este pasiv, ii transmite fiului un model de comportament prin care orice problema sau sentimente negative sunt rezolvate prin retragere. Asadar, el se va comporta in acelasi fel cu partenera lui atunci cand problemele ii vor perturba pacea si rutina.

4. O mama emotional rece, care isi respinge copilul

O distanta de nesuportat se stabileste intre mama si copil din cauza emotiilor ei suprimate (nu isi mangaie copilul, nu il tine in brate, nu il saruta etc.).

Cand un asemenea baiat creste, el nu poate face fata frustrarii si vede propriile emotii drept rusinoase si inacceptabile. Acesti barbati gasesc femeile reci si prefacute pe de o parte, iar pe de alta parte le idealizeaza si le atribuie caracteristicile mamelor lor, cum ar fi sensibilitatea, bunatatea, dorinta de a-i ajuta si asa mai departe.

Probleme ale subconstientului

Comportamentul celor care urasc femeile poate fi fermecator si iubitor intr-un moment, pentru ca imediat sa se transforme in cruzime, critici si jigniri. Ei vor sa castige controlul asupra femeii umilind-o si diminuandu-i rolul. Barbatii folosesc agresivitatea si comportamentul de “macho” pentru a se apara impotriva sentimentelor inacceptabile de vulnerabilitate.

Desi ambii parteneri sunt victime intr-o relatie nesanatoasa, femeia este cea care poarta partea grea a sarcinii. De obicei, ea incearca sa gaseasca solutii la problema, dar fara succes. Deseori, singura solutie este sa intrerupa relatia.

Pentru amandoi partenerii este recomandabil sa mearga la un terapeut pentru ca in felul acesta sa evite ca data viitoare sa dea peste o persoana cu acelasi tip de comportament.

Tu de ce crezi ca barbatii sunt violenti cu femeile?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Atitudinea sexuala se vede pe fata
Atitudinea sexuala se vede pe fata
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”