Sex prima oară după o despărţire? Nu te stresa mai mult decât e nevoie!

Aţi colindat toate restaurantele din oraş, a fost în vizită la tine, tu la el, iar acum a venit momentul decisiv. Iată de ce te afli în bate, spălându-te obsesiv pe dinţi (de 20 de minute), în timp ce viitorul amant aşteaptă în dormitor, întrebându-se dacă ţi-a mai rămas ceva din gingii.
  • Publicat:
Sex prima oară după o despărţire? Nu te stresa mai mult decât e nevoie!

Aţi colindat toate restaurantele din oraş, a fost în vizită la tine, tu la el, iar acum a venit momentul decisiv.

Iată de ce te afli în bate, spălându-te obsesiv pe dinţi (de 20 de minute), în timp ce viitorul amant aşteaptă în dormitor, întrebându-se dacă ţi-a mai rămas ceva din gingii.

„Nu fi ridicolă, îţi spui în oglindă, ai mai făcut sex de sute, poate mii de ori!”. „Da, spune un glas mititel, dar cu acelaşi bărbat – în ultimii zece ani…”

A face sex prima oară cu altcineva e cam delicat. O parte din tine (nu-i greu de ghicit care) abia aşteaptă s-o ia din loc, dar latura gânditoare ar dori să rămână celibatară încă un secol pentru a scăpa de stânjeneală. Ţine minte punctele următoare:

  • Nu intra în panică, deşi eşti la fel de nervoasă ca o virgină. Într-un fel e ca şi când ţi-ai pierde din nou virginitatea, într-adevăr. Nu cădea în aceeaşi capcană ca atunci – când ţi-ai închipuit că o să fie minunat. Amândoi v-aţi făcut vise, iar realitatea n-are nici o şansă să fie pe măsura aşteptărilor.
     
  • Recunoaşte că eşti nervoasă. Dacă gândul că o să-ţi studieze pielea nu-ţi dă pace, lasă-ţi desuurile pe tine şi bagă-te în aşternut. Zi aşa: „Ma simt ca o adolescentă, căci n-am făcut sex vreme de zece ani decât cu X.” Asta va micşora tensiunea pentru amândoi. Noul partener simte că trebuie să se prezinte la acelaşi standard ca fostul iubit – care avea ceva practică, asta-i clar!
     
  • Rămâi la chestii clasice. Când eşti tare nervoasă, cel mai bine este să parcurgi pur şi simplu etapele. Sărutări, preludiu şi…acţiune. Gata cu neliniştea şi nesiguranţele – şi puteţi, apoi, să vă cunoaşteţi cumsecade. Şi să nu te surprindă dacă după toată tevatura asta vei fi gata pentru o „repetiţie” în nici jumătate de oră.
     
  • Dacă a fost groaznic, recunoaşteţi şi râdeţi. „A fost un dezastru pentru că eram nervoşi. Acum putem să ne relaxăm şi să ne cunoaştem sexual.” Nu-i nici o problemă dacă el nu a avut erecţie, a pierdut-o sau a terminat prea devreme; sau dacă ea nu s-a umezit suficient ori nu a avut orgasm. Nu înseamnă că nu sunteţi compatibili sau că trebuia să rămâi cu cel dinainte. Înseamnă că nu vă cunoaşteţi încă trupurile, dorinţele şi nevoile.
     
  • Acceptă faptul că s-ar putea să fii tristă după aceea. Pentru mulţi oameni şi mai ales pentru femei, a face dragoste cu altcineva înseamnă adevăratul sfârşit al vechii relaţii. Te va lovi ca un fulger: Dumnezeule, chiar s-a terminat!

N-ai decât să plângi, în hohote dacă vrei, dar nu-ţi lăsa noul iubit deoparte. Explică-i ce emoţii te încearcă, o sa înteleagă. Adu-ţi aminte că un final este adesea începutul glorios a ceva mai bun!

Sursa: „Hot sex”, Tracey Cox

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”