“Recomandat” si “nerecomandat” la intalnirile romantice

Iata cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand mergi la prima intalnire cu cineva, inspirate de cartea “Metrosexualul. Ghid de stil pentru barbatul modern”, de Michael Flocker:
  • Publicat:
  • Actualizat:
“Recomandat” si “nerecomandat” la intalnirile romantice
“Recomandat” si “nerecomandat” la intalnirile romantice

Dupa ce ai obtinut numarul de telefon al persoanei pe care o consideri potrivita pentru tine, iar apoi o prima intalnire, nu lasa emotiile, anxietatea si nesiguranta sa te copleseasca.

Nu te pune in situatii incomode, nu crea acea neplacuta senzatie ca unul dintre voi se afla la un interviu, nu il face pe celalalt sa se simta prost si, chiar daca dupa cateva minute ti-ai dat seama ca cel sau cea din fata ta nu e tocmai sufletul tau pereche, nu iti pierde bunul simt. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand mergi la prima intalnire cu cineva, inspirate de cartea „Metrosexualul. Ghid de stil pentru barbatul modern”, de Michael Flocker:

Recomandat: sa-i acorzi personei din fata ta toata atentia, sa faci tot ce poti ca sa se simta in largul ei.
Nerecomandat: sa preiei absolut toate apelurile telefonice pe care le primesti, sa trimiti non-stop sms-uri, sa intorci capul dupa oamenii din jur.

Recomandat: sa iti amintesti de cele mai comune reguli ale politetei si sa le pui in aplicare.
Nerecomandat: sa te porti urat cu celalat doar pentru ca ti-ai pierdut interesul dupa primele minute.

Recomandat: nu te speria de pauzele din conversatie, uneori tacerile ocazionale sunt bune prilejuri de a va contempla reciproc.
Nerecomandat: sa te straduiesti sa acoperi toate golurile concversationale cu palavrageala gratuita, fara nici o valoare.

Recomandat: sa traiesti momentul, sa lasi lucrurile sa evolueze de la sine, in mod natural.
Nerecomandat: sa te intrebi obsesiv daca veti sfarsi facand sex, daca vei primi avantajele materiale pe care le urmaresti etc., si chiar sa faci presiuni in aceasta directie.

Recomandat: sa pastrezi un ton optimist, sa te comporti agreabil, sa insufli voie-buna.
Nerecomandat: sa te vaicaresti, sa te plangi de necazurile tale financiare, cu sefii sau cu vecinii, sa-ti expui intreg istoricul bolilor de care ai suferit tu si apropiatii tai, sa incerci subtil sa ceri ajutor pentru acestea.

Recomandat: Sa-l asculti pe celalalt. Asta inseamna sa participi activ la povestile pe care ti le spune, sa pui intrebari, sa dai sfaturi (de mica importanta, desigur!) si sa pastrezi contactul vizual.
Nerecomandat: sa monopolizezi discutia, sa vorbesti numai despre tine, sa aduci orice subiect inapoi la tine, sa ii arati celuilalt ca ti-ai pierdut rabdarea ascultandu-l, ca nimic din ce poate spune el sau ea nu e la fel de interesant si/sau important comparativ cu ce ai putea tu spune.

Recomandat: sa zambesti relaxat, sa-i arati celuilalt ca este bine-venit in locul acela.
Nerecomandat: sa stai crispat, sa te uiti din cinci in cinci minute la ceas, in asteptarea momentului in care va pleca fiecare de la acea intalnire.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”