Îţi cauţi iubirea online? Studiile îţi arată cum să obţii mai repede prima întâlnire

Întâlnirile online sunt la îndemâna oricui! Iar un nou studiu furnizează noi sfaturi care te pot ajuta să-ţi găseşti sufletul pereche.
  • Publicat:
Îţi cauţi iubirea online? Studiile îţi arată cum să obţii mai repede prima întâlnire

Pentru mulţi dintre noi, celibatarii, sărbătoarea iubirii din luna februarie reprezintă o perioadă mai puţin plăcută.
Prietenii noştrii implicaţi în relaţii, vorbind constant despre florile/cadourile primite sau oferite, despre bomboanele de ciocolată şi despre mesajele excesiv de sentimentale, reprezintă un memento al lipsei de romantism din viaţa noastră.
Dar nu te teme, întâlnirile online sunt la îndemâna oricui! Iar un nou studiu furnizează noi sfaturi care te pot ajuta să-ţi găseşti sufletul pereche.

Un număr mai mare de 40 de milioane de americani au încercat varianta întâlnirilor online. Deşi unii oameni sunt norocoşi îndeajuns pentru a obţine o întâlnire la doar câteva zile după ce s au înscris pe site-urile de dating, la celelalte persoane poate dura săptămâni sau chiar luni până ceilalţi utilizatori îşi arată interesul. Aşadar, unde greşesc aceştia?

Mulţi dintre voi pot fi de părere că o poză atractivă şi un mesaj bun de început reprezintă ingredientele succesului pe site urile matrimoniale şi aveţi dreptate. Dar, conform noilor cercetări publicate în “Evidence Based Medicine”, o publicaţie aparţinând de “ The BMJ ”, numele de utilizator este la fel de important.

Echipa de cercetare, incluzându-l pe profesorul Khalid Khan de la Universitatea Queen Mary din Londra, a descoperit că alegerea unui nume de utilizator ce începe cu o literă din prima jumătate a alfabetului, poate duce la un succes mai mare în ceea ce priveşte întâlnirile online.

Conform cercetătorilor, care au ajuns la aceste concluzii în urma analizării a peste 4000 de studii ce au investigat arta persuasiunii şi a atracţiei, acest fapt se datorează credinţei oamenilor că numele de utilizator ce încep cu literele din prima jumătate a alfabetului se asociază cu succesul, venitul ridicat şi nivelul de educaţie.

“Listele căutărilor de pe motoarele de căutare sunt de asemenea, ordonate alfabetic; numele de utilizator ce încep cu o literă ce se află în prima jumătate a alfabetului, sunt primele afişate”, au notat autorii. “ Cei al căror nume de utilizator începe cu o literă din a doua jumătate a alfabetului, vor fi pierduţi în partea de jos a listei, dacă această căutare începe din vârf.”

De asemenea, cercetătorii au descoperit că este mai probabil ca oamenii să răspundă numelor pozitive de utilizator, cum ar fi “Fun2bwith” şi este mult mai puţin probabil ca aceştia să răspundă numelor de utilizator ce au o conotaţie negativă. “Numele cu o conotaţie negativă, precum “ little” sau “bugg” sunt adesea asociate cu complexul de inferioritate”, au explicat aceştia. “Numele de utilizator jucăuşe sunt în mod universal mai atractive”.

În plus, echipa de cercetare a descoperit că bărbaţii sunt atraşi de numele de utilizatoare ce indică atracţie fizică, cum ar fi “cutie” sau “blondie”, în timp ce femeile sunt atrase de numele de utilizatori ce sugerează inteligenţa, spre exemplu “cultured”.

Fotografiile de profil o problemă mult mai complexă

Se ştie deja faptul că o fotografie de profil atractivă este importantă pentru a genera interes pe site urile matrimoniale, însă conform unui studiu, trebuie să acorzi atenţie mai multor aspecte, nu doar părului sau machiajului.

Cercetătorii au descoperit că există mai multe şanse ca oamenii să răspundă persoanelor ce afişează un zâmbet larg ce încreţeşte pielea din jurul ochilor, în poza de profil, iar o simplă înclinare a capului poate creşte atracţia. În plus, aceştia au aflat că bărbaţii sunt sunt mai atraşi de către femeile ce poartă roşu în fotografia de profil.

O fotografie de grup poate de asemenea, genera interes, conform echipei de cercetători, iar poziţia centrală în fotografie, poate determina un sentiment de importanţă, ce poate fi atractiv pentru ceilalţi utilizatori.

“Acest sentiment de atracţie poate fi sporit şi mai mult prin fotografiile de grup, în care atingi o altă persoană, limitându ne la partea superioară a braţului, atingere ce este acceptată social”, au adăugat cercetătorii.”Acest lucru se datorează faptului că o persoană ce este văzută atingând pe altcineva, este percepută ca a avea un statut superior decât cel ce este atins”.

În plus, aceştia au descoperit că femeile sunt mai atrase de un bărbat dintr-o fotografie, atunci când acesta este înconjurat de femei ce îi zâmbesc.

Limbajul complex nu va dă impresia de inteligenţă

Mesajul de început, prezent pe profilul unui utilizator este la fel de important ca şi  fotografia de profil şi numele de utilizator, însă multe persoane fac greşeala de a folosi cuvinte complexe pentru a părea mai inteligenţi. Acest obicei ar trebui evitat.

Oamenii de ştiinţă explică:
“Limbajul simplu, evitarea cuvintelor complicate, cel mai probabil are ca rezultat o percepţie asociată cu inteligenţa, deoarece oamenii sunt atraşi în mod natural de cuvintele ce sunt uşor de pronunţat şi de reţinut. Oferi posibilitatea de a procesa informaţiile mai uşor, ceea ce duce la creşterea atracţiei.”

De asemenea, dacă mesajul de început stârneşte interesul atunci creşte şi expunerea imaginii de profil, ceea ce face ca individul să pară mult mai plăcut.

Un bun simţ al umorului pare a fi o marcă pentru întâlnirile online, însă oamenii de ştiinţă spun că mai mult interes este generat printr o abordare ce presupune gesturi şi acţiuni, decât printr-o abordare ce se bazează doar pe vorbe. Un profil scris într o manieră amuzantă dar inteligentă, va fi văzut ca o dovadă credibilă a simţului umorului, decât folosirea expresiei “I am hilarious”, au adăugat cercetătorii.

Ca o regulă generală, oamenii de ştiinţă spun că un profil de utilizator ar trebui să fie un amestec de “onestitate cuprinzătoare şi o prezentare proprie pozitivă”. În cele din urmă, orice minciuni sau exagerări sunt posibile a fi expuse într o întâlnire faţă în faţă.

Alte sfaturi care te pot ajuta să obţii prima întâlnire

Cercetătorii au furnizat şi alte sfaturi bazate pe investigaţiile lor, sfaturi care pot creşte posiblitatea de a obţine o primă întâlnire cu cineva printr-un site matrimonial:

  • Odată ce ai început să prezinţi mai mult interes unei persoane, trimite-i o invitaţie personalizată (ceva “scurt şi simpatic”) pentru a discuta pe chat.
  • Dacă un utilizator te contactează, răspunde-i rapid dacă eşti interesată.
  • Discută puţin cu celălalt utilizator şi oferă-i câteva detalii despre tine, dar în acelaşi timp pune i întrebări deschise pentru a-l cunoaşte şi tu pe acesta.
  • Introdu puţin umor în conversaţie.
  • Dacă vorbeşti prin intermediul unei camere web, zâmbeşte, fii atentă la limbajul corporal şi nu sta cocoşată!
  • Nu încerca să te portretizezi ca fiind o persoană perfectă celălalt utilizator va deveni suspicios.
  • Dacă îţi place cealaltă persoană nu aştepta prea mult pentru a stabili o întâlnire faţă în faţă.
     

Redactat de Luca Raluca Maria
Sursa: medicalnewstoday.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”