Fuga de relatie: nu doar barbatii, ci si femeile vor doar sex!

N-o sa credeti, dar exista si barbati nemultumiti ca femeile isi doresc… doar sex: "Indraznesc sa va deranjez cu un aspect care va va suna ciudat - imi doresc o relatie cu o fata din viata mea, insa in acest punct, ea nu isi doreste decat sex, nu ceva serios."
Fuga de relatie: nu doar barbatii, ci si femeile vor doar sex!
Fuga de relatie: nu doar barbatii, ci si femeile vor doar sex!

N-o sa credeti, dar exista si barbati nemultumiti ca femeile isi doresc… doar sex. Plangerile formulate de cititorul revoltat au ajuns la psihologul nostru, Emilia Potenteu.

„Indraznesc sa va deranjez cu un aspect care va va suna ciudat – imi doresc o relatie cu o fata din viata mea, insa in acest punct, ea nu isi doreste decat sex, nu ceva serios. Inteleg ca iese dintr-o poveste lunga si dureroasa, insa nici eu nu pot trai asa. Spuneam ca suna ciudat pentru ca stiu ca barbatii sunt de obicei de acea parte a baricadei. Evita mereu o discutie pe aceasta tema. Cum sa fac?”

Comunicarea deschisa este singura cheie. Aflarea prioritatilor partenerului, analiza sincera si realista a situatiei, ancorarea in realitate, (chiar daca, de multe ori aceasta realitate nu este chiar pe placul nostru) sunt pasi imperios necesari reusitei unei astfel de dorinte. Dar este foarte important sa deosebim dorintele de posibilitatile reale.

Este frecvent intalnita situatia traita de partenera ta: iesirea „sifonata” dintr-o relatie poate inhiba dorinta de implicare in urmatoarea relatie si duce la rezumarea exclusiva la sex. Insa vestea buna este ca aceste sentimente sunt pasagere.

Rabdarea si imaginatia ne pot ajuta sa convingem potentialul viitor partener sa-si schimbe viziunea si prioritatile, sa capete incredere si sa se poata deschide catre o discutie libera in ceea ce priveste atat sentimentele cat si nevoile lui reale.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Emilia Potenteu - psiholog - Redactor
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân