Fete Vs. Femei! Tu cum faci diferenţa?

Am vorbit deja despre diferenţele dintre BĂIEŢI şi BĂRBAŢI şi cred că ar fi corect să le acordăm şi lor o şansă de a nu se lăsa păcăliţi!
  • Publicat:
Fete Vs. Femei! Tu cum faci diferenţa?

Am vorbit deja despre diferenţele dintre BĂIEŢI şi BĂRBAŢI şi cred că ar fi corect să le acordăm şi lor o şansă de a nu se lăsa păcăliţi!

Un bărbat se va simţi atras de o femeie, un băiat de…o fată. Să ne întelegem. Nu are nici o legătură cu vârsta persoanei respective.

Mă refer la maturitate. La capacitatea de a avea principii şi de a le respecta. La capacitatea de a lua decizii de una singură şi de a ţi le asuma. La capacitatea de a fi independentă şi nu “bolnavă” de o nevoie acută de atenţie.

De fapt, unele persoane nu se maturizează nici la 40 de ani, la fel cum altele pot la 20 să fie suficient de mature încât să aibă control complet asupra vieţii lor.

De asemenea, nu spun că nu este bine ca o femeie să aibă şi o latură copilăroasă sau anumite tendinţe de imaturitate uneori şi, vice versa.

Dacă tu eşti încă un băiat, atunci aşteaptă-te să atragi doar fete. Dar dacă eşti un bărbat (independent, conştient de calităţile tale, cerebral şi capabil să trasmiţi aceste lucruri), atunci ar trebui să fii cu o femeie, nu cu o fată! Şi dacă până acum nu reuşeai să faci diferenţa, iată câteva lucruri care să te ajută să o faci de acum înainte!

O fată este, de multe ori, “isterică”. Atunci când este nemulţumită, supărată sau nervoasă, ea va reacţiona ca un copil care nu a primit jucăria pe care şi-o dorea. Această reacţie se traduce deseori prin ţipete, îmbufnare, “tratamentul tăcerii” şi, bineînţeles, o “pedeapsă”. O femeie, chiar dacă se va supăra sau se va enerva, va ştii să îşi controleze reacţiile, se va comporta ca un adult şi va fi în stare să îţi spună clar şi răspicat lucrurile care au deranjat-o.

O fată se vede pe sine ca pe o “prinţesă” şi aşteaptă ca lumea din jur să o trateze ca atare. Simte că are acest drept şi aşteaptă de la ceilalţi mai mult decât este în stare să aprecieze. O femeie are standarde (pe care le respectă) şi nu aşteptări.

O fată foloseşte frumuseţea ei fizică ca monedă de schimb şi bază de valoare. Ea poate fi atât de obişnuită de a se folosi de sentimentele provocate de aspectul şi sexualitatea sa, încât se foloseşte de această “armă” pentru a obţine orice îşi doreşte. O femeie ştie că adevărata “armă” se ascunde în spatele aspectului fizic. O femeie se foloseşte de inteligenţă, integritate şi umanitate pentru a-şi atinge scopurile.

O fată foloseşte un bărbat ca pe un card de credit. O femeie îşi doreşte şi, face tot posibilul, să fie independentă din punct de vedere financiar. Şi, dacă se întâmplă să se îndrăgostească de un bărbat mai puternic din acest punct de vedere, vede acest lucru ca pe un bonus şi nu ca pe o victorie.

O fată va privi lumea ca pe o “junglă”. Va intra în competiţie cu oricine şi se va folosi de orice pentru a-şi atinge scopurile, sau pentru a “cuceri” bărbatul dorit. O femeie le va ajuta pe celelalte femei. Ea va ştii că există suficiente resurse în jur şi suficienţi bărbaţi pe planetă şi că nu trebuie să “înlăture” pe nimeni pentru a obţine ce îşi doreşte.

O fată nu poate fi “deranjată” cu nimic ce ţine de îngrijirea casei şi este foarte mândră de faptul că nu ştie să gătească sau să facă curăţenie. O femeie ştie că a face aceste lucruri nu este o datorie, dar înţelege că aceasta este modalitatea de a avea grijă de ea şi de familia ei, bineînţeles, la egalitate cu partenerul său.

“O fată vrea atenţie, o femeie vrea respect. O fată vrea să fie adorată de toată lumea, o femeie vrea să fie adorată de un singur bărbat!”

O fată nu are respect pentru corpul său. Ea nu înţelege că inima şi corpul ei sunt sacre şi că trebuie să fie atentă la modul în care le tratează şi persoana cu care le împarte. “O fată preţuieşte genţile scumpe, diamantele şi colecţia sa de pantofi. O femeie preţuieşte sănătatea, respectul de sine şi talentul său, ca fiind bunurile cele mai de preţ.” – N. Mah

O femeie are nevoie de timp pentru a reflecta cu privire la tipul de persoană care vrea să fie, exemplul de la care vrea să plece şi viziunea pentru propria viaţă. Ea este conştientă de valorile sale şi de ceea ce reprezintă. O fată nu şi-a reglat “busola” personală, nu este hotărâtă în deciziile ei şi este de multe ori în contradicţie cu propria persoană. “După ce ai stat puţin timp cu o fată te simţi epuizat, deoarece ea va lua mai mult decât va da. După ce ai stat puţin timp cu o femeie te vei simţi revigorat, pentru că ea va ştii să te umple de entuziasm, dragoste şi pasiune pentru viaţă!” – N. Mah

O fată şi o femeie vor vedea “partenerul ideal” într-un mod extrem de diferit. O fată îşi va dori un bărbat hot, popular, înalt, bogat, etc. O femeie va căuta un bărbat inteligent, cerebral, bun comunicator, disponibil emoţional şi plin de integritate.

La fel ca şi în cazul diferenţei dintre băieţi şi bărbaţi, diferenţele dintre o fată şi o femeie pot fi greu de observat şi pot necesita mai mult timp pentru a fi complet vizibile. Cu toate acestea, unul dintre cele mai rapide “filtre” este, la fel ca şi în cazul bărbaţilor, următorul:

O fată se joacă. O femeie, niciodată!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”