Femeile suspina luni intregi dupa o iubire de o noapte

Am avut o aventura de o noapte si am sfarsit prin a plange 2 luni dupa barbatul cunoscut intr-un bar, alaturi de care am petrecut doar cateva ore. E adevarat ca noi, spre deosebire de ei, nu putem pur si simplu sa nu punem suflet intr-un astfel de moment?
  • Publicat:
Femeile suspina luni intregi dupa o iubire de o noapte
Femeile suspina luni intregi dupa o iubire de o noapte

Lucrurile par sa se complice mereu cand femeile se arunca, fara sentimente considera ele, intr-o relatie de-o noapte. Cum de ajung apoi sa suspine luni intregi dupa ea?

„Am o intrebare legata de femei si aventurile de o noapte. Am incercat sa am una si am sfarsit prin a plange 2 luni dupa barbatul cunoscut intr-un bar, alaturi de care am petrecut doar cateva ore. E adevarat ca noi, spre deosebire de ei, nu putem pur si simplu sa nu punem suflet intr-un astfel de moment? Sau sunt doar eu? Cum invata o femeie sa treaca peste, fara strop de regret?”

In primul rand, femeia care incearca un „one night stand” trebuie sa fie sincera cu ea insasi. Asta inseamna sa stie in fiecare secunda ce anume cauta. Pentru ca, din lipsa de incredere, din frica de singuratate sau din frica de esec, femeia dezvolta un mecanism de aparare, jucand un rol social pe care ajunge sa-l creada.

De multe ori, femeia Don Juan nu este decat un rol, ce vine peste o sensibilitate si o nevoie de afectiune semnificativa. Si o data gustata senzatia, toate acestea se activeaza, ducand catre miezul suferintei. Femeile ajung sa sufere dupa o aventura de-o noapte, nu dupa partenerul (pur sexual), ci dupa proiectia relatiei ce ar fi putut sa fie, dupa nevoile si golurile ei afective.

Inclusiv criteriile dupa care o femeie isi alege un partener sexual pentru o aventura sunt mult diferite decat ale barbatilor. Ele sunt extrem de selective, acceptand doar un partener care sa le satisfaca niste nevoi semnificativ importante in acel moment.

Emilia Potenteu: „In ceea ce-i priveste pe barbati si relatia lor cu „one night stand”, s-a constatat ca sunt mai toleranti si mai putin pretentiosi in alegerea partenerei pur sexuale. Iar cand se intampla ca aceasta sa indeplineasca multe dintre calitatile considerate importante si atractive, si ei resimt aceeasi „drama” ca femeile. Adica traiesc sentimentul indragostirii si isi doresc mai mult.”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”