Fă-l să se întoarcă la tine! Ghid de împăcare în 3 paşi simpli

Încetarea unei relaţii apropiate, fie prin despărţire sau pur şi simplu printr-o distanţare între tine şi partenerul tău, aduce cu sine o anumită cantitate de durere. În funcţie de circumstanţe, imediat după despărţire s-ar putea să te simţi mai bine, mai liberă dar, în timp, acest sentiment de „scăpare” se poate transforma foarte uşor în tristeţe sau chiar despresie.
  • Publicat:
Fă-l să se întoarcă la tine! Ghid de împăcare în 3 paşi simpli

Încetarea unei relaţii apropiate, fie prin despărţire sau pur şi simplu printr-o distanţare între tine şi partenerul tău, aduce cu sine o anumită cantitate de durere. În funcţie de circumstanţe, imediat după despărţire s-ar putea să te simţi mai bine, mai liberă dar, în timp, acest sentiment de „scăpare” se poate transforma foarte uşor în tristeţe sau chiar depresie.

Eşti gata să încerci să repari legăturile deriorate, dar întrebarea este cum? Poţi încerca să îţi contactezi ex-ul, să încerci să-i transmiţi mesaje prin intermediul familiei sau prietenilor comuni, dar parcă nici una dintre aceste „soluţii” nu e suficient de bună. În concluzie, nu există un „cel mai bun mod” de a repara „daunele” produse, aşadar este timpul să începi să-ţi explorezi opţiunile!

Pasul 1: Analizează-ţi opţiunile!

Ce speri să obţii dacă vei reuşi să intri în contact cu fostul iubit? Încercarea de a te scăpa de vină, în cazul în care tu ai provocat despărţirea, poate cauza şi mai multă durere. Fostul tău încearcă să treacă mai departe şi reluarea legăturii poate să ducă la un mesaj confuz. Dacă tu eşti cea care a plecat, încercările tale de a te scăpa de vină pot duce doar la mai mult rău, aşadar gândeşte-te bine dacă îl vrei înapoi sau dacă vrei doar să primeşti „prezumţia de nevinovăţie”!

Pasul 2: Fă un inventar al câştigurilor şi al pierderilor!

Învierea unei relaţii moarte, aduce atât costuri cât şi beneficii. Costurile sunt acelea de fi (posibil) respinsă, mai ales dacă tu ai fost cea care a greşit şi partenerul tău a trecut deja peste. Dacă încerci să restabileşti relaţia doar pentru că te simţi vinovată, s-ar putea, de asemenea, să iei unele decizii proaste. Se pare că atunci când simţim că îi suntem „datoare” unui fost iubit, suntem tentate să luăm decizii bruşte care, în final, ne vor răni atât pe noi, cât şi pe cel cu care încercăm să reparăm lucrurile. Aşadar, odată ce ai luat decizia de a pleca, nu te mai uita înapoi, decât dacă eşti sigură că vrei să te întorci!

Pasul 3: Plănuieşte strategia!

Ai făcut toate calculele şi eşti gata să începi „procesul de reparaţie”. Înainte să faci orice mişcare, trebuie să îţi laşi deoparte emoţiile şi să începi să faci un plan pe baza paşilor 1 şi 2. Deoarece se presupune că îţi cunoşti foarte bine fostul partener, ar trebui să fie destul de uşor să găseşti o „cale de împăcare” la care el să reacţioneze.

Dacă crezi că cel mai bine este să ai „contact direct” cu el, poţi să îi trimiţi un mail, să îl suni sau chiar să îi faci o vizită (dacă eşti mai curajoasă 🙂 ). Totuşi, dacă crezi că el nu te-a iertat încă pentru orice „daune” i-ai fi provocat, poate ar fi mai bine să aştepţi până ce spiritele se vor calma, pentru a evita să fii refuzată din orgoliu sau încăpăţânare.

Nu uita! Indiferent dacă dorinţa de împăcare este motivată de vină, singurătate, sau pur şi simplu ţi-ai dat seama că încă îl iubeşti, înainte de lua orice decizie, fă un pas în spate şi gândeşte-te bine dacă asta e ceea ce îţi doreşti cu adevărat, dacă nu e doar un impuls de moment şi, cel mai important, dacă motivele pentru care ai plecat prima dată, nu se vor repeta după presupusa împăcare!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”