Cum ne distrugem viata sexuala?

Prin comparatia actualilor parteneri cu cei avuti in trecut.
  • Publicat:
Cum ne distrugem viata sexuala?
Cum ne distrugem viata sexuala?

Viata sexuala rareori si pentru scurte perioade de timp este perfecta. Mai mult, trebuie sa depunem efort sa avem o viata sexuala satisfacatoare. Numai ca ni se intampla ca, mai mult sau mai putin voit, sa contribuim, de fapt, la distrugerea ei.

Comparatiile cu fostii
Compararea partenerului cu fostii iubiti din viata ta din punct de vedere al abilitatilor sexuale nu poate decat sa-ti dea dureri de cap. Adevarul este foarte simplu: fiecare persoana este unica si intelege sexualitatea in propriul ei mod.

Singura persoana importanta este partenerul tau. Nu incerca sa il compari cu fostii. Chiar si in cazul in care comparatiile sunt pozitive, mai bine nu starni cuibul de viespi. Cel mai bine ar fi sa va admirati pur si simplu unul pe altul.

Respingerea propriului corp
Respingerea corpului nostru devine din ce in ce mai comuna. Iar acest lucru se intampla si din cauza aparentelor perfecte cu care suntem bombardate de media. Ne simtim rusinate de corpul nostru si il ascundem chiar si in timpul actului sexual. Aceasta atutudine nu aduce insa nici un avantaj.

Sexualitatea este si o chestiune fizica. Corpul este folosit ca un instrument ce ne ofera placere. Respingerea lui in timpul sexului e ca si cum ai lovi un cui fara ciocan.

Sfaturile expertilor
Nu e o idee buna sa respecti orbeste sfaturile generaliste. Informatiile pe care le gasesti in mass-media pot fi mai degraba informative decat ceva ce ar trebui sa aplici strict in ceea ce te priveste. Tu esti primul si cel mai bun expert atunci cand vine vorba de sexualitate.

Nu lasa frica sa te ghideze
Poate e din cauza educatiei sau poate e un lucru natural, dar oamenilor le este frica de sex. In special cand se intampla pentru prima data. Acest aveniment al primului act sexual poate fi infricosator si din cauza ca este inca ceva necunoscut. Dar se pare ca ne este teama de sex chiar si mult timp dupa ce am trecut de primul obstacol.

Nu lasa teama sa te ghideze intr-o relatie. Cel mai bine ar fi sa vorbesti despre asta. Discutiile te pot ajuta sa ai incredere in partenerul tau, iar teama va disparea ca o consecinta normala.

Sexul este ceva special
Exagerarea nu e buna la nimic. Sexul este ceva special, dar nici prea special, sa nu sarim peste bord. Exagerarile in acest domeniu pot duce la frustrare. Sa fii prea indragostit de sex este total nepotrivit. Sexul este de obicei ceva obisnuit.

Si asta este si modul in care ar trebui sa fie perceput. Ciocolata este buna, dar nu orice tip si nu tot timpul. Cateodata ciocolata e doar ciocolata. 

Tu cum iti distrugi viata sexuala?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”