Cat de matura este relatia voastra?

Specialistii au dezvoltat un model de masurare a maturitatii unei relatii.
  • Publicat:
Cat de matura este relatia voastra?
Cat de matura este relatia voastra?

Orice relatie se modifica si se dezvolta o data cu varsta si experienta persoanelor implicate. O relatie la varsta de 20 de ani cu siguranta nu poate fi comparata cu o relatie pe care o ai atunci cand esti de varsta mijlocie, asa cum nu poti compara nici abilitatea de intelegere sau de exprimare a iubirii.

Unii specialisti au dezvoltat un model de masurare a maturitatii unei relatii. In conformitate cu el, relatiile romantice se impart in trei categorii:

1. Nivelul concentrat pe sine

La acest prim nivel nu experimentezi plinatatea si simbioza posibila a relatiei si nici nu consideri importante nevoile, dorintele si dezvoltarea personalitatii partenerului. In schimb, esti axata numai pe propriul eu.

Esti interesata doar de dorintele si planurile proprii. In plus, exista si un o anumita lipsa de comunicare deschisa si sincera intre tine si partenerul tau.

2. Nivelul axat pe rol
 
La acest nivel, nu esti constienta ca partenerul tau are propriile drepturi, ce sunt in conformitate si cu standardele sociale. Insa, intelegi ca acceptarea si consideratia fata de el este o parte necesara a prieteniei si relatiei romantice care va leaga.

Cu toate acestea, inca nu ai ajuns la nivelul de maturitate in care sa-ti percepi partenerul ca o persoana importanta si nu doar din punct de vedere romantic.

3. Nivelul individualizarii

Ultimul stadiu este si cel mai inalt din punct de vedere al maturitatii. Esti foarte introspectiva si stii cum sa-ti exprimi si sa-ti satisfaci propriile interese. Partenerul tau, nevoile si motivele lui sunt, de asemenea, importante pentru tine.

Oferi sprijin emotional si decizi sa fii loiala. Esti constienta ca trebuie sa contribui cu timpul si energia ta daca doresti ca relatia sa mearga.

Adolescentii sunt de obicei la primul nivel sau undeva intre primul si al doilea, desi ei se considera adulti. Al treilea, si cea mai matur nivel, poate fi atins numai o data cu varsta, experienta si dezvoltarea personalitatii.

Tu cat de matura consideri ca este relatia voastra?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum ne distrugem viata sexuala?
Cum ne distrugem viata sexuala?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”