Bărbatul perfect trebuie să…

Semnalele biologice pe care şi le trimit reciproc cele 2 sexe de când lumea şi pământul sunt resimţite, în continuare, la nivel inconştient, aşa că n-avem cum să nu reacţionăm la ele. Subliniindu-ţi disponibilitatea şi trăsăturile care te diferenţiază de sexul opus, vei deveni mai atrăgător pentru potenţialii partenere.
  • Publicat:
Bărbatul perfect trebuie să...

Semnalele biologice pe care şi le trimit reciproc cele 2 sexe de când lumea şi pământul sunt resimţite, în continuare, la nivel inconştient, aşa că n-avem cum să nu reacţionăm la ele. Subliniindu-ţi disponibilitatea şi trăsăturile care te diferenţiază de sexul opus, vei deveni mai atrăgător pentru potenţialii partenere.

Ton grav masculin – Cercetările arată că femeile preferă, în general, bărbaţii care vorbesc pe un ton calm şi grav, deoarece gravitatea vocii indică nivelul testosteronului. Schimbarea vocii se vede cel mai bine la băieţii aflaţi la pubertate, când, datorită transformărilor hormonale, vocea se îngroaşă într-un timp foarte scurt. Când un bărbat se află în preajma unei femei faţă de care are anumite intenţii, este foarte probabil să-i vorbească pe un ton mai grav, pentru a-şi sublinia masculinitatea, în timp ce femeia va căuta să răspundă avansurilor lui pe un ton înalt, pentru a-şi accentua feminitatea.

Etalează-ţi umerii, pieptul şi posteriorul – Femeile sunt, în general, atrase de bărbaţi cu umerii laţi, pieptul şi braţele musculoase şi posteriorul mic şi proeminent. Chiar şi în secolul XXI, majoritatea sondajelor de opinie arată că femeile încă preferă bărbaţii cu fizic de gladiator. Pieptul masculin şi-a modificat structura în timp astfel încât să favorizeze dezvoltarea plămânilor, pentru o mai bună oxigenare a corpului şi pentru a înlesni respiraţia în timpul alergatului şi al mersului la vânat. În triburile primitive, cu cât bărbatul avea pieptul mai mare, cu atât era mai respectat şi mai de temut. Prin urmare, îţi poţi etala pieptul şi umerii sau îţi poţi afişa braţele purtând tricouri sau haine strânse pe corp.

Posteriorul ferm – Ajută la efectuarea mişcărilor ritmate din timpul actului sexual şi la dirijarea spermei către destinaţie. Atenţie! Un bărbat cu posteriorul gras sau moale întâmpină mai multe probleme când trebuie să se mişte înainte şi are tendinţa să-şi lase toată greutatea corpului în faţă, ceea ce nu e foarte confortabil pentru femeie. Blugii strâmţi vor produce întotdeauna efectul maxim. Pont: pentru cei cu posteriorul plat: ţineţi-vă telefonul mobil şi portofelul în buzunarele de la spate, pentru a da impresia de volum.

Manifestă-ţi dominaţia – În grupurile de babuini şi la nenumărate alte primate, masculii îşi afişează dominanţa depărtându-şi picioarele şi arătându-le tuturor piesa de rezistenţă, în deplinătatea dimensiunilor ei, iar prin ajustarea ei ocazională îşi consolidează poziţia.
Şi bărbaţii fac la fel pentru a-şi afirma bărbăţia, numai că într-un mod mai subtil decât babuinii, în mare parte din cauza pedepsei cu închisoarea pe care ar atrage-o un asemenea comportament făţiş. Pont: bărbaţii pot crea acest efect şi purtând pantaloni strâmţi, slipi mai mici, lăsând să atârne în faţă capătul curelei sau agăţându-şi cheile în dreptul şliţului.

Rade-te o dată la 3 zile – Ceşterea părului pe faţă e cauzată de hormonii masculini. Cu cât nivelul testosteronului la bărbaţi este mai ridicat într-o zi, cu atât părul creşte mai repede. Stresul şi bolile inhibă producţia testosteronului, motiv pentru care bărbaţii bolnavi nu trebuie să se radă la fel de des ca restul. Barba de 3 zile este, aşadar, aproape ca o emblemă a masculinităţii şi a sănătăţii şi funcţionează ca un magnet pentru femei. Ciocul amplifică dimensiunea bărbăţiei, maxilarele puternice fiind, şi ele, un însemn al bărbăţiei. Din păcate, ciocul îşi are originea în imaginile reprezentându-l pe Satan şi deci îi poate conferi bărbatului un minus de încredere în ochii femeii pe care o curtează. Pont: nu te bărbieri cu o zi înainte de o petrecere şi evită ciocul.

Poartă haine cate te fac să pari puternic – În cadrul unui experiment, unor femei le-au fost prezentate fotografii cu bărbaţi ale căror accesorii şi haine trimiteau la un anumit statut: costume, sacouri marinăreşti, cămăşi albe cu cravate de firmă şi ceasuri Rolex. Femeilor li s-a cerut să facă un clasament al bărbaţilor în funcţie de atracţia pe care o simţeau faţă de aceştia, de cât de dispuse ar fi fost să iasă cu ei la o cafea ori la o întâlnire sau să întreţină raporturi intime ori chiar să se căsătorească cu ei. Femeilor li s-a dat apoi încă un set de poze, cu aceiaşi bărbaţi, dar acum purtând haine obişnuite: tricouri, blugi, maiouri, şepci sau uniforme. Cele mai multe dintre ele au răspuns că ar ieşi mai degrabă la o cafea, la o întâlnire sau ar întreţine raporturi intime ori s-ar căsători cu acei bărbaţi dacă ar purta haine impunătoare decât dacă ar fi îmbrăcaţi cu hainele din al doilea şir de poze. Experimentul a fost repetat şi în rândul altor oameni de culturi diferite, iar rezultatele au fost aceleaşi. Pe scurt, vânătorul care dovedeşte cele mai bune abilităţi de vânătoare, care are cele mai multe vite sau cele mai multe giuvaiere şi brăţări va fi înconjurat şi de cele mai multe femei.

Fii la înălţime – Bărbaţii ar trebui să stea drepţi, să ţină capul sus, să fie hotărâţi şi să poarte îmbrăcăminte de culoare închisă pentru a da impresia de înălţime. Dr. Bruce Ellis, şeful Catedrei de psihologie experimentală de la Universitatea din Canterbury din Noua Zeelandă, a descoperit că bărbaţii înalţi au mai multe şanse de reproducere decât cei scunzi, nu doar fiindcă înălţimea are legătură cu nivelul testosteronului, ci şi pentru că femeile îşi aleg parteneri mai înalţi decât ele. Bărbaţii înalţi sunt percepuţi ca fiind mai capabili să ofere protecţie, iar faptul că pot transmite aceleaşi trăsături urmaşilor e un avantaj.

Nu ascunde mâinile în buzunare – Asta dacă nu vrei ca femeile să rămână cu impresia că nu-şi doresc să fie abordaţi. Ascunderea mâinilor este un tertip la care bărbaţii apelează des, dacă nu au chef să stea la discuţii. Înainte vreme, palmele erau văzute precum corzile vocale ale limbajului trupului, fiindcă transmiteau mai mult decât oricare altă parte a corpului. Ascunderea lor echivalează cu a-ţi ţine gura închisă, pe când expunerea lor transmite deschidere şi dorinţa de a comunica.

Simţul umorului la purtător – Râsul este un indicator al şanselor de formare a unui cuplu. Pe scurt, cu cât bărbatul o face să râdă mai mult pe o femeie, cu atât ea va fi mai atrasă de el. asta deoarece capacitatea de a-i face pe alţii să râdă este percepută ca un semn al dominaţiei, iar femeile preferă masculii alfa. Aşa se explică de ce simţul umorului este o trăsătură foarte apreciată de femei.

Mai multe despre cum să-ţi măreşti ratingul de cuplare în „Limbajul trupului în dragoste”, www.humanitas.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”