Barbatii “miros” infidelitatea mai usor decat femeile

Potrivit ultimelor cercetari, barbatii sunt mai priceputi la detectarea infidelitatii partenerelor decat femeile. Mai mult, ei sunt predispusi sa suspecteze infidelitatea chiar si acolo unde nici nu se pune problema!
  • Publicat:
Barbatii “miros” infidelitatea mai usor decat femeile
Barbatii “miros” infidelitatea mai usor decat femeile

Femeile care se simt cu musca pe caciula ar trebui sa aiba mare grija, pentru ca, potrivit ultimelor cercetari, barbatii sunt mai priceputi la detectarea infidelitatii partenerelor. Mai mult, ei sunt predispusi sa suspecteze infidelitatea chiar si acolo unde nici nu se pune problema!

Oamenii de stiinta au descoperit ca barbatii sunt in stare sa indentifice o femeie care isi insala partenerul in 9 din 10 cazuri de infidelitate. In plus, ei au mai mult succes si cand vine vorba sa-si dea seama daca partenerele lor umbla cu cioara vopsita.

Vigilenta barbatilor este contracarata insa de faptul ca femeile se descurca mai usor sa-si ascunsa relatiile ilicite.

Cercetatorii de la Universitatea din Richmond, America, au dat unui numar de peste 200 de cupluri chestionare confidentiale cu intrebari privind fidelitatea lor si daca isi suspecteaza partenerii de infidelitate.

Nasurile barbatilor dau rezultate corecte
Astfel, 29% dintre barbati au declarat ca si-au inselat partenerele, in comparatie cu numai 18,5% dintre femei.

In plus, 80% dintre deductiile femeilor privind fidelitatea sau infidelitatea partenerului au fost corecte, dar barbatii s-au descurcat si mai bine. Raspunsurile lor au fost precise intr-o proportie de 94%.

Asadar, barbatii se descurca intr-adevar mai bine la detectarea infidelitatii partenerei, detectand 75% din cazurile de infidelitate, in comparatie cu numai 41% din cazuri descoperite de femei.

Barbatii, mai speriati de infidelitate
Astfel, barbatii ajung sa vada infidelitatea si acolo unde nu e. Iar oamenilor de stiinta li se pare logica aceasta descoperire intrucat barbatii, spre exemplu, nu pot fi niciodata siguri daca copilul rezultat in urma relatiei este sau nu al lor.

Barbatii presupun ca au mai multe de pierdut in acest joc. Cand partenera este infidela, ei pot pierde oportunitatea de a se reproduce si se pot trezi ca isi investesc resursele in copilul altui barbat.

Iar acest lucru demonstreaza o prejudecata cognitiva fascinanta care determina barbatii (mai mult sau mai putin inconstient) sa cada in extrema prudentei, suspectandu-si partenera de infidelitate chiar si atunci cand nu e cazul.

Femeile sunt mai discrete
Femeile combat acest fapt devenind tot mai bune in ascunderea relatiilor extraconjugale. Analizele statistice au indicat ca cel putin cu 10% mai multe dintre femei si-au inselat partenerii fata de doar 18,5% care au si recunoscut acest lucru in cadrul chestionarelor.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân