Atractie interzisa! E normal sa fim atrasi de amicii de acelasi sex?

Ce se-ntampla cand un heterosexual – o heterosexuala get-beget incepe sa se gandeasca la un amic – o amica “altfel”
  • Publicat:
Atractie interzisa! E normal sa fim atrasi de amicii de acelasi sex?
Interzis! Atractia fata de prietenii de acelasi sex

Ce se-ntampla cand un heterosexual – o heterosexuala get-beget incepe sa se gandeasca la un amic – o amica „altfel”? Psihologul nostru consultant, Emilia Potenteu, ne lamureste.

„Sunt studenta, am 21 de ani si am o colega de camera care, trebuie sa recunosc, ma atrage. Este foarte deschisa la minte si imi tot propune sa incercam o experienta sexuala amandoua, desi suntem heterosexuale si chiar avem o viata personala bogata. Mereu am respins ideea, insa nu pot sa ascund ca uneori imi surade. Asta ne face automat lesbiene? Cat sunt de „normale” astfel de experiente?”

Experientele pe care le avem in timpul vietii sunt un factor important in definirea propriei personalitati. Doar dorinta, curiozitatea sau simpla discutie nu te eticheteaza ca persoana homosexuala.

Atractia fata de acelasi sex exista inca din copilarie, cand avem prietene/prieteni de acelasi sex, langa care ne simtim confortabil, carora le destainuim lucruri intime si poate de aici se naste uneori intrebarea „Oare cum ar fi?”. Dar asta nu demonstreaza nimic relevant despre orientarea noastra sexuala.

Si in nici un caz nu poti trage o astfel de concluzie in necunostinta de cauza. Noi suntem creati din dualitate, yin si yang, masculin si feminin, iar pulsiunea sexuala exista in ambele directii. Important este sa ne acceptam aceasta dualitate si sa nu ne grabim in a avea prejudecati sau a ne eticheta intr-un fel sau in altul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân