10 sfaturi ca să nu ajungi la divorţ

Pentru a-ţi mări şansele de a-ţi păstra căsătoria pentru veşnicie, ţine cont de aceste sfaturi!
  • Publicat:
10 sfaturi ca să nu ajungi la divorţ

Când visezi la o dragoste ca în poveşti, vizita la un cabinet de avocatură şi împărţirea bunurilor nu fac, de obicei, parte din scenariu. Divorţul nu poate fi prevenit 100%, dar există unele măsuri pe care le poţi lua pentru a-l evita. 
 
Dacă eşti deja divorţată, nu te necăji. Regulile se aplică şi următoarei tale relaţii!
 

Aşadar, pentru a-ţi mări şansele de a-ţi păstra căsătoria pentru veşnicie, ţine cont de aceste sfaturi!


 
1. Nu te pripi

Cercetătorii spun că dacă un cuplu este implicat într-o relaţie pentru o perioadă medie (în jur de doi ani şi patru luni), există mai puţine şanse de divorţ. Cuplurile care se grăbesc la altar şi cele care abia se târăsc să ajungă în faţa stării civile întâmpină un risc crescut de divorţ.
 
2. Reconsideră mutatul împreună

Mutatul împreună înainte de căsătorie este acum un obicei mai popular ca niciodată, tocmai pentru că poţi „testa” cum te înţelegi cu celălalt în spaţiul privat, înainte să vă legaţi destinele pentru totdeauna. Şi totuşi cercetările spun că cei care stau împreună înainte de căsătorie tind să ceară mai uşor divorţul.
 
3. Aşteaptă să mai creşti

Statisticile arată că dacă te căsătoreşti după 25 de ani, mariajul tău va avea şanse mult mai mari să reziste în timp.
 
4. Pune problemele pe masă

Cât de mulţi copii vreţi? Cum vă veţi descurca cu partea financiară? Este important să clarifici toate problemele de acest gen înainte de luna de miere. Poţi încerca şi consilierea maritală, dacă vrei. Studiile arată că persoanele care trec prin acest proces sunt mai satisfăcute şi mai implicate.
 
5. Certaţi-vă, numai nu ajungeţi la al 3-lea război mondial

Certurile sunt o parte naturală a oricărei relaţii şi nu prezic neapărat divorţul. Dar felul în care vă certaţi o face. Cercetătorii spun că divorţul poate fi intuit urmărind cât de negativi sunt partenerii unul cu celălalt şi cât de constructive şi pozitive sunt interacţiunile lor în timpul certurilor.
 
De evitat: critica, dispreţul, defensiva şi neacceptarea opiniei celuilalt. Învaţă să atenuezi atmosfera cu umor şi câteva cuvinte amabile atunci când vă înfierbântaţi în argumente.
 
6. Faceţi lucruri împreună

Da, amândoi aveţi libertatea şi nevoia intereselor proprii. Cu toate acestea, dacă mergeţi prea departe, veţi ajunge să aveţi vieţi total separate. Învăţaţi să vă reconectaţi participând la un hobby sau o activitate care vă face plăcere amândurora.
 
Important: găsiţi-vă timp pentru intimitate chiar şi atunci când sunteţi foarte ocupaţi. Diferite forme de intimitate, precum masajul sau giugiuleala, sunt moduri minunate de a vă aduce mai aproape unul de celălalt.
 
7. Împărţiţi sarcinile grele

Dacă o persoană face toate treburile grele din casă în timp ce cealaltă leneveşte, ai o reţetă tocmai bună pentru divorţ.
 
8. Fiţi politicoşi, ca la prima întâlnire

Uneori, tratăm persoanele pe care le iubim cel mai mult cu cel mai puţin respect şi nici măcar nu realizăm asta. Aminteşte-ţi să-i faci complimente şi să-i spui „te rog” şi „mulţumesc”. E mai bine decât să ţipi şi să faci reproşuri, nu crezi?
 
9. Ai probleme? Cere ajutor!

Unul dintre voi suferă de depresie sau a fost înşelat? Are probleme la serviciu? Dacă nu iei în considerare aceste probleme la nivel de cuplu, ci doar la nivel individual, în mod dramatic creşte riscul de divorţ. 

10. Căsătoreşte-te cu cineva care vrea să fie căsătorit

Pare evident, dar, de fapt, nu este, din moment ce atât de multe persoane ignoră acest aspect. Dacă trebuie să implori, linguşeşti, manipulezi sau să oferi ultimatumuri pentru ca partenerul să accepte să vă căsătoriţi, cel mai probabil nu vrea să se căsătorească.
 
Dacă ai impresia că ceva o să se schimbe doar pentru că tu ridici degetul, te înşeli. Aşa că mai bine găseşti pe cineva care vrea aceleaşi lucruri ca tine! 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”