10 motive pentru care nu ar trebui sa te casatoresti

Astepti cu nerabdare clipa in care vei imbraca rochia alba de mireasa? Ai face orice pentru acel moment? Mai gandeste-te o data! Iata cateva motive total neinspirate pentru care ai putea fi tentata sa spui “DA!”
  • Publicat:
10 motive pentru care nu ar trebui sa te casatoresti
10 motive pentru care nu ar trebui sa te casatoresti

Astepti cu nerabdare clipa in care vei imbraca rochia alba de mireasa? Ai face orice pentru acel moment? Mai gandeste-te o data! Iata cateva motive total neinspirate pentru care ai putea fi tentata sa spui „DA!”:

Pentru banii partenerului. Daca intamplarea face ca alesul inimii sa aiba o situatie financiara buna, norocul tau! In plus, nimeni nu spune ca ar trebui sa-ti unesti destinul cu un barbat care nu face nici un efort pentru a contribui macar la cheltuielile casei. Insa mariajul care se bazeaza strict pe dorinta de imbogatire a unuia dintre parteneri, indiferent de ceea ce simt, esueaza lamentabil de cele mai multe ori. Pentru ca, dupa cum bine spune cantecul, unde dragoste nu e, nimic nu e!

Sub amenintarea unui bebe. Una dintre cele mai neinspirate idei care ii poate veni unei femei pentru a-si convinge iubitul sa o ia de sotie este inscenarea unei sarcini. Fie ca sarcina exista, fie ca nu, simplul fapt ca a fost programata in taina doar de partea feminina a cuplului, avand unicul scop de a-si prinde iubitul in lat, sarcina respectiva este nimic altceva decat o inscenare. Si nu, nici un barbat nu va rezista mult in acest scenariu. O femeie care se decide asupra acestui plan ar trebui sa se gandeasca, in primul rand, ce se va intampla dupa ce va ramane singura cu acel copil.

Disperarea de a parasi casa parinteasca. Casatoriile legate din dorinta arzatoare a partenerilor de a parasi casa parinteasca nu se termina cu bine aproape niciodata. Cei care vad casatoria drept unica solutie de a scapa de parinti ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte: independenta, cea care le lipsea in casa parinteasca, le va lipsi in continuare si in noua casa, alaturi de partener. Diferenta este ca parintii rareori actioneaza in defavoarea propriului copil, in timp ce doi soti se pot oricand intoarce unul impotriva celuilalt.

Parintii au hotarat. Daca parintii si-au impus dorinta ca voi sa va casatoriti, inseamna ca le place partenerul tau, ceea ce este un lucru bun. Din nefericire insa, acesta nu este un motiv solid pentru a-ti uni destinul cu o persoana. Peste cativa ani, cand ei vor fi disparut, tu vei fi prinsa in continuare intr-o casnicie cu barbatul visurilor lor, care s-ar putea sa nu fie nici pe departe barbatul visurilor tale.

Urmarea fireasca a unei relatii foarte lungi. Dupa zece ani de concubinaj, chiar daca nu va mai intelegeti, ati hotarat ca trebuie sa va casatoriti, macar pentru timpul pe care l-ati petrecut impreuna si care altfel ar fi irosit. Casatoria nu va va face mai fericiti, nu va sterge cu buretele toate neintelegerile, astfel incat daca pretuiti timpul, nu vi-l mai pierdeti unul langa celalalt.

Din dorinta de a avea copii. Specifica femeilor ajunse la o anumita varsta, care nu mai aud nimic in jurul lor decat propriul ceas biologic ticaind din ce in ce mai repede si mai tare. Disperarea de a avea un copil te-ar putea face sa nu mai privesti obiectiv relatia cu actualul partener. Nimeni nu este perfect, insa alege pentru viitorul tau copil pe cineva cu care sa te intelegi si cu care sa pot coabita in liniste.

Pentru ca iti place sexul cu respectivul. Da, in unele cazuri se poate ca relatia sa functioneze, chiar si dupa ce s-a stins valvataia de la inceput care facea din relatia voastra un foc sexual. Sexul nu este un motiv suficient pentru a alege sa traiesti cu cineva, intre doi parteneri trebuie sa existe ceva mai mult, precum iubire, respect, intelegere, complicitate, compatibilitate. Nu iti poti petrece tot restul vietii alaturi de o persoana cu care ti-a placut la un moment dat sa faci sex.

Ai nevoie de un parinte pentru copilul tau. Daca ai gasit pe cineva care te apreciaza, tine la tine cu adevarat si are grija si de copilul tau dintr-o casnicie anterioara, ei bine, felicitari, ai tras lozul cel mare. Daca insa fortezi lucrurile doar pentru a-ti intregi familia, pentru a-i oferi copilului tau posibilitatea de a avea doi parinti, s-ar putea sa gresesti amarnic. Deschide bine ochii!

Sa dovedesti ceva cuiva. Probabil cel mai neserios motiv pentru care ai putea lua decizia de a te casatori. Intemeierea unei familii presupune responsabilitate, casnicia, cum am spus mai sus, se bazeaza pe sentimente profunde intre cei doi parteneri, nicidecum pe pariuri sau demonstratii inutile. Poti sa le dovedesti parintilor ca esti responsabila luandu-ti o slujba sau absolvind o facultate, nicidecum casatorindu-te cu primul venit. De asemenea, nici prietenilor nu esti obligata sa le dovedesti ca esti hetero, interesanta sau puternica, maritandu-te pe nepusa masa.

Simti presiunea sociala. Toti prietenii tai sunt casatoriti sau in prag de a se casatori, ba mai mult, unii dintre ei au si divortat deja, astfel incat ai inceput sa simti ca tu ai ramas pe din-afara. Nu ai de ce! Ignora-ti matusile care te intreaba constant cand ai de gand sa te mariti, nu mai sta de vorba cu vecina aceea curioasa care se tot mira ca nu te-a luat nimeni pana acum si nu-ti mai fae sange rau cand bunica iti spune ca anii trec si daca nu ti-ai gasit sot pana acum, de acum nici nu o sa-ti mai gasesti. Cu 20 de ani in urma, probabil ai fi avut motive sa cazi pe ganduri, astazi, nu! Traieste-ti viata exact asa cum vrei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân