Cum arata viata sexuala a unui supraponderal? Dezastru!

Barbati, iata o veste proasta pentru voi: cu cat stratul de grasime ce va captuseste e mai gros, cu atat nivelul testosteronului este mai scazut, iar viata sexuala mai dezastruoasa. Acest avertisment...
  • Publicat:
Cum arata viata sexuala a unui supraponderal? Dezastru!
Cum arata viata sexuala a unui supraponderal? Dezastru!

Barbati, iata o veste proasta pentru voi: cu cat stratul de grasime ce va captuseste e mai gros, cu atat nivelul testosteronului este mai scazut, iar viata sexuala mai dezastruoasa. Acest avertisment a fost lansat de o echipa de medici de la Universitatea Utah, Statele Unite.

Studii anterioare pun in legatura directa obezitatea masculina cu deficitul de sperma si cu infertilitatea, insa cercetatorii americani au vrut sa afle mai multe despre modul in care acumularile de grasime influenteaza viata sexuala. Astfel, in cea mai recenta cercetare ei au demonstrat ca obezitatea afecteaza nu doar sanatatea, dar si calitatea vietii sexuale.

Pe o perioada de doi ani, participantilor la studiu li s-au colectat date despre indicele masei corporale (IMC), greutate si nivelul testosteronului, atat inainte cat si dupa ce au fost supusi unei operatii de bypass gastric.

Inainte de interventia chirurgicala, cand participantii intrau in categoria obezilor, acestia au recunoscut ca aveau o viata sexuala frustranta. Dupa operatia prin care stomacul le-a fost micsorat, participantii au semnalat o imbunatatire semnificativa a vietii intime.

Cercetatorii explica fenomenul prin asocierea unei valori mari a IMC cu un nivel scazut de testosteron de unde si slaba calitate a actului sexual. In cazul persoanelor care au scazut in greutate in urma operatiei de bypass, nivelul estradiolului (hormon ce se gaseste in mod normal in cantitate crescuta la femei) din organism a scazut, iar nivelul testosteronului a crescut.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Fara muzica sau fara sex?
Fara muzica sau fara sex?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”