Contrariile se atrag cu adevarat?

80% dintre casnicii sunt cladite pe principiul atractiei dintre persoane opuse si numai 20% au facut pasul cel mare pe baza asemanarilor dintre parteneri. Sa fie asta motivul pentru care...
  • Publicat:
Contrariile se atrag cu adevarat?
Contrariile se atrag cu adevarat?

Ai auzit cu siguranta sintagma “contrariile se atrag”, dar te-ai intrebat cum sta treaba in realitate? Exista relatii care se bazeaza pe aceasta forta de atractie si care traiesc asa? Poate o relatie sa treaca peste diferentele dintre parteneri? Hai sa vedem!

Ceea ce era stiut demult de oamenii simpli a fost confirmat si de cercetatori: contrariile se atrag! Aceasta “chimie” se bazeaza pe atractia mutuala dintre partenerii cu trasaturi diferite datorita tendintei de a-l cunoaste si cerceta pe celalalt si a instinctului de prezervare a speciei.

Fiecare om are propria perceptie asupra ceea ce inseamna “partenerul perfect”. De obicei, cauta la alta persoana exact ceea ce ii lipseste, o va dori si o va iubi, tot din acest motiv.

Daca in trecut relatiile dintre persoane total opuse erau foarte putine, datorita claselor sociale ce nu le permiteau oamenilor sa se amestece, in ziua de azi lucrurile stau altfel. Cu cat societatea este mai mixta, cu atat oamenii diferiti sunt mai atrasi intre ei, precum magnetii a doi poli diferiti.

Astfel, o persoana visatoare si emotiva cauta si gaseste o persoana extrovertita, deschisa, stabila emotional, o ” moara stricata” gaseste o persoana foarte tacuta, o persoana care se trezeste dis-de-dimineata se simte atrasa de una care doarme mult, o persoana sociabila gaseste mai interesanta una solitara, retrasa, iar lista poate continua.

Probabil chiar tu si partenerul tau reprezentati un alt exemplu.

Ce zic statisticile ?
N-o sa-ti vina sa crezi dar 80% dintre casnicii sunt cladite pe principiul atractiei dintre persoane opuse si numai 20% au facut pasul cel mare pe baza asemanarilor dintre parteneri. Sa fie asta motivul pentru care atat de multe casatorii esueaza in prezent iar rata divorturilor este intr-o continua crestere?

Relatii armonioase, constructive sau distructive
In functie de asemanarile si deosebirile dintre parteneri, acestia pot sa isi cladeasca trei tipuri de relatii: armonioase, constructive sau distructive.

O legatura ce se bazeaza pe multe lucruri in comun este evident mult mai solida, iar partenerii au mai putine motive sa se certe. Ei pot avea in comun fie originea, statutul social, varsta, educatia, fie profesia, pasiunile sau religia.

In cazul relatiilor ce se bazeaza pe trasaturile opuse ale partenerilor lucrurile stau altfel. Daca sunt toleranti unul cu celalat, daca ideile fiecaruia dintre ei sunt luate in considerare, atunci ei se completeaza reciproc, ceea ce nu poate avea decat avantaje!Impreuna formeaza o unitate, o relatie foarte constructiva si foarte puternica.

Daca insa, partenerii nu invata sa se accepte unul pe celalalt si sunt intr-o continua incercare de a-l schimba pe celalalt, acea relatie este cat se poate de distructiva. Ce urmeaza? Mai mult ca sigur o plimbare la tribunal.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Ce faci cand iubitul tau e egoist?
Ce faci cand iubitul tau e egoist?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”