Ce sunt fanteziile sexuale?

Ce sunt fanteziile sexuale si mai ales cine le are mai des: femeile sau barbatii?
  • Publicat:
Ce sunt fanteziile sexuale?
Ce sunt fanteziile sexuale?

Inca de cand suntem mici, fanteziile joaca un rol important pentru noi. Ele reprezinta oportunitatea de a incerca anumite lucruri in ascunzisul imaginatiei noastre. Ni le inchipuim departe de orice pereche de ochi sau urechi curioase. Si nimic nu ilustreaza acest lucru mai bine decat fanteziile sexuale. Ele sunt considerate o modalitate normala si sanatoasa de a te excita si de a-ti explora sexualitatea.

Visare excitanta cu ochii deschisi
Fanteziile sexuale pot lua multe forme si ne dau libertatea sa “incercam” lucruri pe care nu am avea curaj sa le facem in viata reala. De fapt, fantezii sunt o forma de visare cu ochii deschisi, pe care o putem controla. Adevarul despre multe dintre inchipuirile noastre sexuale este ca, daca am avea sansa sa le indeplinim, majoritatea dintre noi ar fugi incotro ar vedea cu ochii.

Fanteziile nu afecteaza pe nimeni altcineva si nici nu inseamna ca vor deveni realitate. In nici un caz ele nu ar trebui sa ne faca sa ne simtim vinovate sau perverse. Avem nevoie sa ne acceptam fanteziile si sa ne bucuram de ele ca de o parte a fiintei noastre sexuale.

Barbatii sunt mai fantezisti
Fanteziile sexuale ale femeilor difera de cele ale barbatilor, desi in ambele cazuri sunt folosite in timpul masturbarii sau actului sexual. Cele mai comune fantezii sexuale ale barbatilor implica o virgina, un rol intr-un film porno, sexul in grup sau voaieurismul.

In fanteziile femeilor, apar partide de sex cu barbati necunoscuti, sexul in grup, cu femei sau celebritati. Desigur, ele sunt mult mai diversificate, iar acolo unde exista o tulburare de personalitate atat in cazul unui barbat, cat si a unei femei, fanteziile pot deveni violente si bizare si pot fi un simptom al altor probleme.

Femeile au fantezii cu Printul fermecat
Barbatii, cu un simt vizual acut, se gandesc mai degraba la corpurile femeilor, isi imagineaza ca le privesc, le seduc sau, destul de des, ca sunt sedusi. Femeile, in schimb, au mai putine fantezii. Ele construiesc povesti cu emotii si sentimente si isi folosesc mai mult simturile olfactiv si auditiv.

La ce sunt bune fanteziile?
Fanteziile sexuale pot servi mai multor scopuri. Ele pot induce dorinta sexuala, pot mentine starea de excitare, spori experienta sexuala sau pot declansa orgasmul.

Dorinta nu este controlata de un comutator. In cazul multor persoane, mai ales pe masura ce inainteaza in varsta sau relatia lor cu partenerul este una de lunga durata, dorinta nu mai apare atat de frecvent. In aceste situatii fanteziile pot ajuta pentru a iti imbunatati viata sexuala.

Tu ai fantezii sexuale?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Cat de sigur este sexul oral?
Cat de sigur este sexul oral?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”