Cand e benefica abstinenta sexuala?

Specialistii spun ca 30 de zile de abstinenta sexuala nu fac nici un rau, ba din contra, sunt deosebit de benefice pentru sanatatea noastra.
  • Publicat:
Cand e benefica abstinenta sexuala?
Cand e benefica abstinenta sexuala?

Iata ca Postul Pastelui se apropie de sfarsit, iar intrebarea noastra este: l-ai respectat intru totul? Te-ai abtinut de la mancarea interzisa, dar cu sexul cum stai?

Specialistii spun ca 30 de zile de abstinenta sexuala (chiar mai putin decat postul din calendarul ortodox) nu fac nici un rau, ba din contra, sunt deosebit de benefice pentru sanatatea noastra. Sigur, pare incredibil, dar hai sa vedem si de ce!

Ce este detoxifierea sexuala ?
Ian Kerner, sexolog si autorul cartii “Sex Detox”, ne explica avantajele abstinentei sexuale aducand ca prim-argument nevoia fizica si psihica de reinnoire. Astfel, la capatul a 30 de zile lipsite de erotism, vom putea privi senzualitatea cu alti ochi, o vom aprecia mai mult, va fi ca un impuls pentru viata intima, ne vom simti mai tineri si mai plini de energie.

Oricine ar putea face fata efortului de a-si canaliza intreaga energie pe alt tip de activitati decat sexuale pret de o luna, indiferent de varsta, de statut marital sau de orientarea sexuala.

De ce ar trebui sa renuntam la sex chiar si pentru cateva zile?
Uneori suntem asa de implicati intr-o relatie, incat nu mai vedem nimic in jurul nostru si nu constientizam momentul in care rutina ia locul momentelor extraordinare. Ei bine, un post negru in dormitor nu ar face decat sa reimprospateze viata de cuplu, sa-i dea un alt suflu si alt gust.

In plus, nemaifiind angrenati in nici o activitate sexuala, partenerii pot fi atenti la restul detaliilor din relatia lor, pot sa se cunoasca mai bine, sa vada in celalalt ceva mai mult decat un furnizor de placere.

Asadar, mai poti rezista o saptamana, pana la Paste?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cele mai stupide studii despre sex
Cele mai stupide studii despre sex
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân