Adevaruri despre dragoste

Cu trecerea timpuluipoti sa-ti dai seama daca te afli intr-o relatie durabila si benefica pentru amandoi.
  • Publicat:
Adevaruri despre dragoste
Adevaruri despre dragoste

Parcursul unei relatii poate fi uneori ca drumul catre o destinatie necunoscuta, fara GPS: complicat, frustrant si chiar infricosator. Si, cu toate ca nu vrei sa alungi misterul din viata ta romantica (pana la urma, suprizele ocazionale pastreaza lucrurile incitante), unele lucruri te pot ajuta sa intelegi mai bine ceea ce se intampla.

1. Petrecerea timpului separat consolideaza relatia
Desigur, timpul petrecut impreuna conteaza cel mai mult. Dar expertii spun ca este important sa existe si perioade in care sa nu stiti unul de celalalt. Cand sunteti despartiti, puteti sa va ganditi la lucruri noi, sa aveti idei pe care sa le impartasiti partenerului mai tarziu.

Cand esti impreuna cu cineva nu inseamna neaparat ca te gandesti mereu la persoana respectiva. Asta nu va face decat sa aprinda dorul fata de celalalt.

2. Daca intuitia iti spune ca ceva nu merge bine in relatie, cel mai probabil asa e
Prin natura feminina ai o intuitie ascutita, asa ca vei simti destul de repede cand lucrurile tind sa ia o alta intorsura. Si cata vreme nu esti excesiv de suspicioasa sau nesigura, ar trebui sa ai mereu incredere in ceea ce-ti spun simturile.

Pentru orice eventualitate, ai putea incerca sa-ti confrunti partenerul intr-un mod direct, dar fara sa para ca-l acuzi. Daca nu iti da un raspuns clar, inseamna ca ai avut dreptate.

3. Daca stii ca partenerul tau si-a inselat fostele, posibil ca si tu vei trece prin asta
Uneori barbatii inseala pentru ca exista un gol emotional sau sexual in relatie. Dar alteori o fac doar pentru ca le place fiorul “vanatorii”. Au nevoie sa-si satisfaca ego-ul, sa fie doriti de cat mai multe femei. Sau pur si simplu nu stau prea mult pe ganduri cand vine vorba despre sex.

4. Daca un barbat iti spune ca nu este pregatit pentru o relatie, crede-l pe cuvant
Iti vine sa crezi sau nu, barbatilor nu le place sa dezamageasca femeile. Asa ca daca isi face curaj si recunoaste ca nu se considera pregatit pentru o relatie cu tine, inseamna ca vorbeste serios.

Exista o multime de explicatii pentru pozitia lui anti-relatii (a avut probleme intr-o relatie anterioara, vrea sa cunoasca mai multe persoane, nu considera ca esti potrivita pentru el), dar, intr-un final, rezultatul este acelasi: nu vrea sa fie partenerul tau. Sfarsitul povestii.

5. Sexul se poate imbunatati pe masura ce relatia progreseaza
Oamenii sunt obisnuiti sa creada ca o data cu angajamentul unei relatii viata sexuala isi pierde din savoare. Unii cercetatori au descoperit, insa, ca un cuplu tanar casatorit este mai satisfacut de viata sexuala decat inainte de oficializarea relatiei.

Iata de ce: in primele 6 pana la 18 luni ale unei relatii, sexul apare in urma eliberarii de testosteron si dopamina care te fac sa iti doresti tot mai multa intimitate cu persoana iubita.

Dupa aceasta faza, sexul se schimba. Si poate deveni chiar mai bun. Pentru ca ati ajuns sa va cunoasteti si sa aveti incredere unul in celalalt. Desigur, si familiaritatea are lipsurile ei. Dar cuplurile care sunt impreuna de multa vreme probabil au invatat cum isi pot satisface partenerii si se simt mult mai confortabil impartasindu-si fanteziile si incercand noi pozitii.

6. Nu vei regreta despartirea de un tip daca esti nesigura in privinta lui
Femeile tind sa fie impulsive cand intra in patul unui barbat, dar nu si atunci cand se pune problema despartirii. Multe dintre ele vor incerca sa potriveasca un patrat intr-o gaura rotunda doar pentru ca isi doresc atat de mult ca relatia sa mearga. Doar dupa multe, multe ganduri si eforturi se hotarasc sa puna punct.

In parte, femeile nu renunta prea usor de teama ca vor lua o decizie pripita. Dar un studiu a aratat ca de fapt nu suntem chiar atat de suparati in urma unei despartiri pe cat ne-am asteptat.

7. Tu vei fi mereu cea care initiaza discutiile referitoare la relatia voastra
Spre deosebire de femei, care prin natura lor isi doresc sa ia pulsul relatiei din cand in cand, barbatii nu sunt preocupati de asta pana cand ceva pare a fi in neregula. Chiar si atunci, ei prefera sa o rezolve in mintea lor, iar femeile vor sa discute.

Cand vrei sa initiezi o astfel de discutie, aminteste-ti ca barbatii se simt inconfortabil si e posibil sa ii apuce paranoia ca tu vei sfarsi in lacrimi. Incearca sa fii cat mai diplomata si nu forta nota. Doar nu vrei sa-l incoltesti si sa fuga, nu?

Urmărește CSID.ro pe Google News
De ce mimeaza femeile orgasmul?
De ce mimeaza femeile orgasmul?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”