3 moduri unice prin care îţi stimulezi libidoul

Toate cuplurile întâmpină, după un anumit timp, problema: când libidou nu e, nimic nu e. Şi, inevitabil, încep întrebările (“oare nu îl mai iubesc?” “oare nu mă mai atrage?” “s-a stins flacăra dintre noi doi?”) şi odată cu ele neliniştea, nefericirea, poate chiar starea de depresie.
  • Publicat:
3 moduri unice prin care îţi stimulezi libidoul

Toate cuplurile întâmpină, după un anumit timp, problema: când libidou nu e, nimic nu e. Şi, inevitabil, încep întrebările (“oare nu îl mai iubesc?” “oare nu mă mai atrage?” “s-a stins flacăra dintre noi doi?”) şi odată cu ele neliniştea, nefericirea, poate chiar starea de depresie.

Ceea ce ar trebui să te liniştească este că există mereu soluţii – scăderea libidoului nu are neapărat legătură cu iubirea, ci mai degrabă cu stilul de viaţă.

Aşadar, imediat cum simţi că pierzi controlul, aplică următoarele sfaturi:

1.    Fii atentă la ce mănânci

Poate ţi se pare infantil să crezi că ceea ce mănânci afectează viaţa ta sexuală, dar este adevărat – dieta şi sexul merg mână-n mână. Energie puţină înseamnă viaţa sexuală nesatisfăcătoare, iar energia are ca principală sursă mâncarea.

Cu cât te simţi mai slăbită sau mai obosită cu atât mai mică este dorinţa ta de a face sex, de aceea începe prin a-ţi îmbunătăţi alimentaţia zilnică. De preferat, optează pentru porţii mici, de cereale, lactate slabe, peşte, legume şi fructe pe tot parcursul zilei astfel încât să nu-ţi fie niciodată prea foame.

2.    Învaţă să gestionezi stresul

Dacă ai o zi extrem de grea la birou, sexul este ultimul lucru la care te gândeşti când ajungi acasă. Ţi se întâmplă ţie şi majorităţii din jurul tău: stresul este unul dintre cei care ucid plăcerea de a întreţine relaţii sexuale, aşa că nu-ţi rămâne decât să-l învingi pentru a-ţi îmbunătăţii viaţa sexuală.
 Prima şi cea mai importantă modalitate este aceea de a fi atentă – adică a fi prezentă în propria ta viaţă, în momentul actual, şi nu prizonier în stresul zilei de ieri sau de al celui de mâine. Dacă faci asta, cel mai probabil o să dobândeşti acea stare de spirit pentru relaţii intime. Fii atentă cu atât mai mult în timpul actului sexual – cu cât eşti mai focusată pe prezent cu atât vei fi mai împlinită.

3.    Fitness în doi

Vrei sex de calitate în seara asta? Atunci fii pregătită să transpiri: nu trebuie să mergi la sală singură, ci să transformi fitness-ul într-o activitate de cuplu. Mergeţi la o simplă plimbare amândoi sau, mai distractiv, la o plimbare cu bicicletele pentru a stimula energia şi unitatea dintre voi doi şi, implicit, pentru a creşte libidoul.
Sportul ajută organismul să elimine substanţe chimice şi hormoni care cresc probabilitatea de a-ţi dori mai multă interacţiune sexuală.

Citeşte şi: Maca şi viaţa sexuală are numai de câştigat!

Citeşte şi: Bărbaţi, uitaţi de hamburgheri! Vă afectează libidoul şi fertilitatea!

Citeşte şi: Testosteronul, hormonul energiei si placerii intense
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: