Cum alegi cea mai bună încălţăminte

Îţi oferim 11 sfaturi de care trebuie să ţii cont atunci când îţi alegi încălţămintea, pentru a nu te confrunta cu bătături sau cu alte probleme ce îţi compromit frumuseţea picioarelor!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum alegi cea mai bună încălţăminte

Încălţămintea ne poate fi un aliat de nădejde, dar şi un inamic ce ne compromite sănătatea şi frumuseţea picioarelor atunci când nu ţinem cont de câteva reguli.

Aspectul încălţămintei şi tendinţele în modă nu trebuie să primeze în faţa calităţii şi confortului.
Îţi oferim 11 sfaturi de care trebuie să ţii cont atunci când îţi alegi încălţămintea, pentru a nu te confrunta cu bătături sau cu alte probleme ce îţi compromit frumuseţea picioarelor!

Pentru a te asigura că încălţămintea pe care o vei achiziţiona este confortabilă, reţine următoarele sfaturi:

1. Măsoară lungimea şi lăţimea unor pantofi pe care îi ai deja şi în care te simţi bine. Nnotează-ţi cifrele şi ia cu tine un centimetru. Dacă măsurătorile din magazin nu corespund cu cele notate, nici măcar nu te gândi să probezi perechea de pantofi pe care ai pus ochii.

2. Mergi la shopping de încălţăminte seara, pentru că picioarele au tendinţa de a se umfla pe parcursul zilei. Dacă îţi cumperi pantofi dimineaţa, s-ar putea să ai parte de o surpriză neplăcută: seara, vei constata că te strâng.

3. Poartă acelaşi tip de şosete purtate în momentul probării încălţămintei. Cu alte cuvinte, dacă porţi şosete subţiri atunci când probezi pantofii mult visaţi, va trebui, pe viitor, să renunţi la ideea că poţi purta şosete groase în zilele mai friguroase.

4. Alege încălţăminte cu jumătate de număr mai mare. Pe măsură ce anii se adună în buletin, mărimea la pantofi se modifică, la fel şi conformaţia piciorului. Din acest motiv, reamintim importanţa măsurătorilor, asupra căreia am atras atenţia la punctul 1.

5. Când probezi încălţămintea, stai pe vârfuri şi asigură-te că există puţin spaţiu (1 cm) între degetul mare şi vârful pantofilor. Astfel, vei avea siguranţa că nu va exista presiune pe degete şi nu te vor strânge pantofii în timp ce mergi.

6. Mergi câţiva metri prin magazin încălţată şi vezi dacă te simţi confortabil. Nu te baza că materialul „se va lăsa” cu timpul, pentru că nu e o garanţie.

7. Chiar dacă pantofii au mărimea ta, renunţă la ei dacă aceasta nu ţi se potriveşte. Mărimile diferă deseori, în funcţie de producător sau de ţară, aşa că un 38 s-ar putea să fie mai potrivit decât un 37.

8. Acordă atenţie şi lăţimii pantofilor, nu doar lungimii. Dacă simţi că te strâng în lateral, cere o mărime mai mare sau caută alt model. Nu se întâmplă mereu ca o mărime mai mare să presupună şi o lăţime mai mare.

9. Verifică etichetele şi materialele din interiorul pantofilor. Acestea te pot incomoda la mers, aşa că alege încălţăminte cu interior cât mai minimalist, din materiale naturale, care împiedică transpiraţia picioarelor, şi cu cât mai puţine etichete ce pot zgâria pielea.

La nevoie foloseşte un spray care neutralizează mirosurile neplăcute din încălţăminte şi te ajută să-ţi menţii picioarele uscate precum Scholl Fresh Step Spray pentru picioare, care este potrivit pentru toate tipurile de încălţăminte şi nu lasă urme.

10. Vezi cum se simte talpa la mers. Dacă este prea subţire, o să ai probleme cu durerile în tălpi, deoarece vei simţi orice mică denivelare. De asemenea, talpa încălţămintei trebuie să fie flexibilă, astfel încât să se muleze pe forma naturală a tălpii atunci când păşeşti. O talpă mult prea rigidă te va pricopsi cu dureri şi disconfort la mers.

11. Cumpără branţurile Scholl pentru a îmbunătăţi orice pereche de pantofi. Branţurile Scholl GelActiv sunt ultima inovaţie de la experţii Scholl. Gelul amortizează toate mişcările asigurând confort continuu pe suprafeţele dure şi amortizarea şocurilor pe toată durata zilei. Acestea înlocuiesc branţul deja existent în pantofi.

Ce probleme poţi avea dacă porţi încălţăminte incomodă

Pantofii nepotriviţi îţi pot aduce numeroase probleme. Bătăturile şi pielea îngroşată de pe călcâie şi degete sunt principalele afecţiuni cu care te vei confrunta în cazul în care vei purta încălţămintea nepotrivită.
La fel de neplăcute sunt şi durerile survenite la nivelul degetelor sau cele de călcâi ori din talpă.
Pentru a preveni astfel de neplăceri, ţine cont de sfaturile oferite mai sus.

Sursa: harvard.edu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”