Salată de boeuf dietetică – delicioasă și cu puține calorii

  • Publicat:
Salată de boeuf dietetică - delicioasă și cu puține calorii
Sursa foto: Shutterstock

Salata de boeuf este nelipsită pe mesele tradiţionale româneşti, la orice sărbătoare. Ştim sigur că nu îţi vei petrece Crăciunul sau Anul Nou fără acest preparat-minune, dar ştim şi că odată cu gustul extraordinar, salata de boeuf aduce cu sine îngrijorarea de a nu consuma prea mult, pentru a nu experimenta stări de greaţă ulterior. Avem soluţia ideală pentru tine – salata de boeuf dietetică!

Nu te îngrijora! Aceasta este o variantă mai „light” a preparatului obişnuit, care însă are un gust la fel de savuros, de care te vei bucura alături de cei dragi, la mesele festive, fără să te mai îngrijorezi însă pentru starea de greaţă!

Iată de ce anume ai nevoie pentru a o prepara, conform reţetei găsite în celebra Cartea de Reţete Dietetice pentru Crăciun!

Rețetă de salată de boeuf dietetică

Ingrediente:

Pentru compoziție:

  • 500 grame muşchi slab de vită
  • 100 grame cartofi (1-2 cartofi)
  • 200 grame castraveţi muraţi (8 bucăţi mici)
  • 200 grame gogoşari muraţi (2 bucăţi)
  • 200 grame morcovi (2 bucăţi)
  • 200 grame rădăcină de ţelină (1 bucată mică)
  • 200 grame păstârnac
  • 200 grame smântână cu 12% grăsime
  • 2 linguri de muştar

Pentru decor (opţional):

Mod de preparare:

Se fierbe muşchiul de vită la foc potrivit. Odată ce va da în clocot, aveţi grijă să adunaţi spuma eliminată, adăugaţi sare după gust şi lăsaţi în continuare la fiert.

În timpul fierberii, oala se va acoperi cu un capac, însă doar parţial, pentru a asigura evacuarea aburului. Muşchiul ulterior fiert se taie în cubuleţe mici.

Se curăţă legumele şi se pun la fiert în apă clocotită. După ce fierb, se taie cubuleţe cartofii, morcovii, păstârnacul, ţelina, castraveţii şi gogoşarii. Adăugaţi ulterior carnea, împreună cu legumele deja fierte, într-un castron mare.

Separat se vor amesteca până la omogenizare smântâna cu muştarul (care vor servi drept substitut al maionezei). Se condimentează cu sare şi piper alb după gust, apoi se toarnă o parte peste legumele şi carnea din castron, amestecându-se bine.

Salata de boeuf dietetică se serveşte rece, ornată cu măsline tăiate în felii subţiri, cu frunze de pătrunjel verde şi cu fâşii subţiri de gogoşari sau castraveţi muraţi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”