Somon în crustă de migdale cu sos de miere şi muştar

Ingrediente: 2 bucăţi de somon (circa 500 grame), 100 gr migdale crude, 2-3 căţei de usturoi, 5 linguriţe de miere, 5 linguriţe de muştar dulce, 2 pliculeţe de orez alb, sos de soia, hărtie de copt.
  • Publicat:
Somon în crustă de migdale cu sos de miere şi muştar

Ingrediente: 2 bucăţi de somon (circa 500 grame), 100 gr migdale crude, 2-3 căţei de usturoi, 5 linguriţe de miere, 5 linguriţe de muştar dulce, 2 pliculeţe de orez alb, sos de soia, hârtie de copt.

Mod de preparare: într-un bol se pun 5 linguriţe de miere şi 5 linguriţe de muştar.
Se pasează 2-3 căţei de usturoi şi se pun în bolul cu miere şi muştar, se amestecă bine şi se adaugă puţină sare. Se taie peştele în bucăţi de aceeaşi grosime. Ungem peştele cu acest sos, îl aşzăm cu pielea în jos pe o tavă peste care am pus hârtia de copt şi punem peste el 100 gr de migdale tăiate pe jumătate. Punem tava 15-20 de minute în cuptorul încins în prelabil la 200 de grade.

Se serveşte cu orez alb al dente, peste care punem sos de soia şi puţină verdeaţă.

Reţetă oferită de Irina Mohora în cadrul emisiunii „Reţetele Fericirii”, difuzată pe TV Paprika

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Sushi cu somon afumat
Sushi cu somon afumat
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”