Piept de curcan cu lămâie

Se încălzeşte cuptorul. Într-un bol amestecaţi sare, piper, boia, verdeaţa tăiată mărunt. Se mixează şi se zdrobeşte în acest timp verdeaţa cu ajutorul sării. Pieptul de curcan se unge cu o lingură de ulei de măsline, apoi se presară amestecul de condimente.
  • Publicat:
Piept de curcan cu lămâie

Ingrediente:

1 piept de curcan moderat ca dimensiuni,

1 sfert de linguriţă de boia dulce de ardei,

1 sfert de linguriţă de piper verde,

1 sfert de linguriţă de sare grujoasă,

2 linguri de ulei de măsline rafinat,

2 linguri de suc de lămâie,

o legătură de diverse verdeţuri, după gust

 

Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul. Într-un bol amestecaţi sare, piper, boia, verdeaţa tăiată mărunt. Se mixează şi se zdrobeşte în acest timp verdeaţa cu ajutorul sării. Pieptul de curcan se unge cu o lingură de ulei de măsline, apoi se presară amestecul de condimente.

Se pune carnea la cuptor până se rumeneşte. Într-un alt bol, combinaţi sucul de lămâie cu o lingură de ulei. Se unge carnea cu acest amestec, de 2 ori în timpul rumenirii. După ce scoateţi carnea de la cuptor, aceasta se taie în felii mai groase.

Este o carne potrivită pentru sendviş. În acest caz, se combină cu pâine de secară, felii de roşie şi salată verde sau ruccola.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Curcan prăjit cu alune
Curcan prăjit cu alune
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: