Muşchi de porc cu piure şi sos roşu

Ce trebuie să ştiţi despre muşchiuleţ? Că se frige destul de repede şi că, dacă nu-l usuci, rămâne destul de fraged. Cum faci să nu-l usuci? Poţi să-l condimentezi cu sare grunjoasă şi piper.
  • Publicat:
Muşchi de porc cu piure şi sos roşu

Ce trebuie să ştiţi despre muşchiuleţ? Că se frige destul de repede şi că, dacă nu-l usuci, rămâne destul de fraged.

Cum faci să nu-l usuci? Poţi să-l condimentezi cu sare grunjoasă şi piper, să-l frigi bine şi uniform pe toate părţile (cam 10 minute) într-o tigaie, cu puţin ulei, apoi să-l pui în cuptorul încins la 200 de grade Celsius pentru încă 10 minute (poate mai mult, poate mai puţin, în funcţie de mărimea muşchiuleţului).

Ca să verifici că-i făcut, înfige o ţepuşă în partea cea mai groasă (una metalică), ţine-o acolo 10 secunde apoi lipeşte-o de încheietura mâinii, unde-i pielea mai subţire. Nu te frigi, dar dacă ţepuşa e fierbinte, înseamnă că în centrul bucăţii de carne ai o temperatură destul de mare încât aceasta să fie făcută dar şi suculentă în acelaşi timp (sau ai putea să foloseşti un termometru pentru carne, la 70-71 de grade Celsius poţi scoate carnea din cuptor şi să o laşi să se odihnească 2-3 minute, timp suficient pentru ca temperatura din interior să ajungă la 73 de grade Celsius).

Cât despre cartofii piure, treaba-i simplă: îi fierbi în apă cu sare, îi zdrobeşti cu unt topit în lapte (cam 30% din cantitatea de cartofi).

Sosul roşu e şi mai simplu: trei frunze de busuioc şi un căţel de usturoi zdrobit într-o tigaie cu puţin ulei, roşii pasate sau bulion, sare, piper, o pişcătură de zahăr, lăsate pe foc mic până scade cât vrei.

Reţetă oferită de Chef Adrian Hădean, jurat MasterChef România.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”