Curcan cu sfeclă şi dovlecel, o reţetă de Aura Poteraşu

O reţetă care poate înlocui porcul omniprezent de Sărbători.
  • Publicat:
Curcan cu sfeclă şi dovlecel, o reţetă de Aura Poteraşu

Am înlocuit acum multă vreme carnea de porc cu cea de curcan, care a devenit resursa de bază în bucătăria familiei de sărbători. Iar sfecla este foarte sănătoasă, aşa că încerc să o mănânc cât de des pot. Reţeta nu este a mea, ci pur şi simplu adaptată dupa reţeta postată pe internet de către un bucătar cunoscut.

Cum am făcut?

Am pus în oala sub presiune pulpele de curcan (zdravăn, crescut la ţara de părinţii mei), împreună cu o ceapă medie, doi morcovi, un ardei roşu, coriandru şi piper boabe, sare şi frunze de pătrunjel. Am acoperit cu apă ca pentru supă (am lăsat loc o palmă între apă şi capac şi am pus la fiert 30 de minute.
Tot la fiert a stat, până s-a înmuiat suficient, şi o sfeclă roşie mai mărişoară. Am tăiat-o apoi cubuleţe şi am pus sare, chimen şi, de la mine putere, nişte coajă de lămâie mărunţită.
Am pus apoi sfecla într-o tigaie, cu două linguri de ulei. Când s-a rumenit uşor, am aruncat în tigaie şi un dovlecel feliat. Şi cu asta… gata garnitura!
Curcanul gata fiert l-am prăfuit cu ierburi aromatice uscate (tarhon, busuioc, rozmarin şi chiar puţină mentă), l-am stopit cu puţin ulei şi apoi l-am băgat la cuptor până s-a rumenit.

Gustul este minunat, vă asigur!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Frigărui de pui în stil hawaiian
Frigărui de pui în stil hawaiian
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”