Tartă cu fructe delicioasă pentru Dragobete!

O sărbătoare de origine dacică, Dragobetele îndeamnă la iubire şi, fie că ai pregătit ceva special pentru această zi sau vrei să petreci doar o seară relaxată, alături de persoană dragă, un desert pregătit din inimă este cea mai bună surpriză pe care ai putea să i-o oferi.
  • Publicat:
Tartă cu fructe delicioasă pentru Dragobete!

Pentru cei care preferă oricând autenticul românesc în detrimentul cliseisticelor americane, cărora sărbătoarea de Valentine’s Day nu le aduce nici pe departe bucuria presupusă, există ziua de Dragobete.

O sărbătoare de origine dacică, Dragobetele îndeamnă la iubire şi, fie că ai pregătit ceva special pentru această zi sau vrei să petreci doar o seară relaxată, alături de persoană dragă, un desert pregătit din inimă este cea mai bună surpriză pe care ai putea să i-o oferi.

Pentru că spune mai bine ca orice “Te iubesc”.

Şi ce reţetă poate fi mai potrivită pentru o zi a iubirii dacă nu o tartă cu fructe delicioasă?! Şi foarte uşor de pregătit, că până la urmă nu în bucătărie se vrea petrecută această zi specială.

Reţetă Tartă cu fructe

Ingrediente:

– jumătate de ceaşcă de zahăr
– 250 g făină
– 100 g unt
– fructe uscate sau congelate (căpşuni, kiwi, fructe de pădure)

Pentru cremă

– 200 g urdă
– jumătate ceaşcă de zahăr
– 1 linguriţă extract de vanilie

Mod de preparare:

Se pregăteşte mai întâi aluatul: se amestecă zahărul cu făina şi untul. Se pot pune ingredientele într-un robot de bucătărie pentru eficienţă şi se amestecă până se omogenizează toate ingredientele, iar aluatul capătă forma unei bile. Aluatul se întinde apoi într-o tavă rotundă şi, foarte important, se întinde şi pe peretele tăvii. Se bagă apoi la cuptorul încins în prealabil la 350 grade C şi se lasă să se coacă pentru 10-12 minute, până când se rumeneşte. După care se scoate şi se lasă să se răcească.
Pentru pregătirea cremei, se amestecă urda cu zahărul şi esenţa de vanilie. Compoziţia se întinde peste blat. Apoi se taie căpşunile şi se decorează . Se adaugă şi restul fructelor, în funcţie de alegerea făcută. 
Tarta se bagă apoi la frigider şi este recomandat să fie lăsată la temperatura camerei pentru 15 minute înainte de servire.

Sursa: Kolibamilk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”