Tarta clasică cu mere – o reţetă Nicolai Tand

Tarta clasică cu mere este un desert simplu, dar absolut delicios, şi nu există nici o scuză pentru a nu încerca să o preparaţi.
  • Publicat:
Tarta clasică cu mere - o reţetă Nicolai Tand

Tarta clasică cu mere este un desert simplu, dar absolut delicios, şi nu există nici o scuză pentru a nu încerca să o preparaţi.

Ingrediente: 8 mere medii, ½ pachet aluat foietaj (din comerţ), 1 gălbenuş ou, 2 linguriţe de unt, 4-6 linguri de zahăr pudră.

Preparare: Cureţi merele de coajă, cotor şi sâmburi, apoi le tai în felii de 4-5 mm. Întinzi aluatul (până rămâne la vreo 3 mm grosime), îl împarţi în 4 porţii egale (în formă de cercuri, dar le poţi lăsa şi pătrate simple dacă ţi-e mai uşor) şi îl ungi cu gălbenuşul de ou.

tarta cu mere

Aluatul se înţeapă cu furculiţa pentru a nu se umfla. Pune merele în straturi succesive pornind de la margine către interior, formând un mic munte în vârful căruia pui ½ linguriţă de unt.

Apoi presari zahărul pudră. Se pun la cuptor la 200 grd C pentru aprox. 15 minute. Se serveşte cu îngheţată de vanilie, fructe de pădure şi pudrat cu zahăr.

Foto: Dragoş Savu

Vezi şi articolul Veselie în bucătărie cu Chef Nicolai Tand.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân