Retete delicioase cu capsuni

Este sezonul capsunilor si trebuie sa profitam la maximum de asta! Pe langa starea proaspata in care le poti consuma, mai poti pregati din aromatele capsuni deserturi delicioase. Iata cateva sugestii:
  • Publicat:
Retete delicioase cu capsuni
Retete delicioase cu capsuni

Capsuni cu crema de branza dulce pentru 6 portii

Timp de preparare: 20 minute

Ingrediente pentru jeleu: 330g de capsuni; 1 pliculet de gelatina; 24g zahar brun; 60ml apa minerala

Crema: 60g de capsuni; 135ml frisca lichida; 135g branza dulce; 1 plic de gelatina; zahar

Topping: 6 capsuni; ciocolata rasa

Pentru a obtine jeleul
Pune gelatina in apa rece. Lasa la fiert pentru cateva minute 120g de capsuni, zaharul si apa minerala. Dupa ce s-au fiert capsunile, ia-le de pe foc, lasa putin sa se raceasca si adauga gelatina care s-a inmuiat deja. Daca poti, incearca sa inlaturi semintele.

Taie 90g de capsuni in felii subtiri si aseaza-le pe peretii a sase pahare. Pune restul de capsuni taiate in pahare si toarna peste ele, pana la jumatatea paharului, jeleul pe care l-ai pregatit. Spala si pune la fiert restul de capsuni, dar de data asta fara zahar. Adauga gelatina cat timp amestecul este fierbinte. Lasa la racit.

Pentru a obtine crema
Bate frisca, amesteca bine cu branza dulce si indulceste dupa gust. Adauga peste capsunile fierte si umple paharele cu amestecul obtinut. Lasa la frigider timp de o ora. Decoreaza fiecare pahar cu o capsuna taiata pe jumatate si cu ciocolata rasa.

Serbet de capsuni

Ingrediente: 2kg capsuni; 450g zahar brun; sucul unei jumatati de lamaie; frunze proaspete de menta

Spala capsunile. Piseaza-le si strecoara-le printr-o sita pentru a obtine un sirop. Adauga in sirop zaharul si sucul de lamaie. Amesteca pana ce zaharul se dizolva complet. Toarna in cateva boluri sau pahare. Lasa la congelator timp de trei ore. Decoreaza cu frunzele de menta.

Poti pastra acest desert cateva luni la frigider. Cu cat le lasi mai mult la congelator, cu atat va trebui sa lasi apoi sa se inmoaie cand doresti sa le servesti.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Prajitura cu nuca, un desert delicios
Prajitura cu nuca, un desert delicios
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”