Reţetă de post: brioşe cu banane şi lapte de ovăz

Îmi plac mult brioşele. Şi pentru că acum este post, dar şi pentru că încerc să consum cât mai rar lactate, am găsit şi încercat o reţetă de brioşe de post. Am căutat mai multe variante şi m-am oprit la cea cu banane. Am folosit făină integrală, lapte de ovăz (în loc de lapte normal), ulei de cocos în loc de unt topit (pe care îl foloseam la reţeta mea tradiţională de brioşe) şi zahăr brun.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Reţetă de post: brioşe cu banane şi lapte de ovăz

Îmi plac mult brioşele. Şi pentru că acum este post, dar şi pentru că încerc să consum cât mai rar lactate, am găsit şi încercat o reţetă de brioşe de post.

Am căutat mai multe variante şi m-am oprit la cea cu banane. Am folosit făină integrală, lapte de ovăz (în loc de lapte normal), ulei de cocos în loc de unt topit (pe care îl foloseam la reţeta mea tradiţională de brioşe) şi zahăr brun. La care, în funcţie de dorinţă, se pot adăuga scorţişoară, nucşoară, ghimbir ras, seminţe de tot felul, fulgi de ovăz sau migdale ori nuci sfărâmate.

Mod de preparare

Am făcut un shake din 200 de ml de lapte de ovăz şi două banane coapte, apoi am adăugat o cană de făină integrală, un pliculeţ de praf de copt şi 3 linguri de ulei de cocos. Am adăugat o linguriţă de scorţişoară şi câteva linguri (vreo 4) de zahăr brun. Poţi pune câteva stafide sau bucăţele de curmale confiate (caz în care micşorezi numărul lingurilor de zahăr) sau câteva bucăţele de măr, care, în combinaţie cu scorţişoara, devin extrem de aromate după ce scoţi brioşele de la cuptor. În timp ce amesteci ingredientele, preîncălzeşte cuptorul. De la caz la caz, cam după un sfert de oră poţi introduce o scobitoare să vezi dacă sunt coapte în mijloc.

Au o aromă divină şi sunt absolut delicioase! Nu sunt foarte dulci, însă stafidele sau curmalele oferă o dulceaţă aparte. Vă spune asta o mare amatoare de dulciuri!

Ingrediente

2 banane coapte

200 ml lapte de ovăz (de cocos, de soia, de nuci, de migdale)

3 linguri ulei de cocos

un pliculeţ praf de copt

o cană făină integrală

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Prăjitură cu trandafiri
Prăjitură cu trandafiri
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân