Cea mai bună pască fără aluat, pască cu ciocolată și brânză dulce de vaci

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie şi modul de preparare pentru o pască fără aluat cu brânză de vaci şi ciocolată!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cea mai bună pască fără aluat, pască cu ciocolată și brânză dulce de vaci
Sursa foto: Shuuterstock

V-am oferit reţeta pentru pasca fără aluat cu brânză şi stafide, acum e momentul să vă facem poftă cu o altă reţetă de pască, de data aceasta cu fulgi de ciocolată şi, bineînţeles, fără aluat!

Având la bază trei ingrediente de bază (brânza ricotta, adică brânza dulce de vaci, zahărul şi ouăle), pasca fără aluat poate fi îmbunătăţită cu tot felul de condimente, cum ar fi scorţişoara, coaja de lămâie sau de portocală, dar un gust desăvârşit îl vor oferi fulgii de ciocolată neagră.

Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie şi modul de preparare pentru o pască fără aluat cu brânză de vaci şi ciocolată!

Rețetă de pască fără aluat cu ciocolată și brânză dulce de vaci

Ingrediente pentru o tavă rotundă cu diametrul de 20 de centimetri:

  • 500 de grame de brânză dulce de vaci (scursă bine în prealabil)
  • 150 de grame de zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1 linguriţă de scorţişoară pudră
  • 70 de grame de fulgi de ciocolată neagră
  • o lingură de esenţă de rom (opţional)

Cum se prepară o pască fără aluat cu ciocolată și brânză de vaci:

Uitaţi de mixer, nu aveţi nevoie de el pentru această reţetă! Un castron mare şi o lingură de lemn sunt singurele instrumente de care aveţi nevoie.

Înainte de toate, lăsaţi brânza să se scurgă aproximativ o oră. După aceea, o puneţi într-un bol încăpător, peste care adăugaţi sarea. Amestecaţi bine cu lingura, cam un minut.

Adăugaţi apoi zahărul pudră şi scorţişoara şi continuaţi să amestecaţi cu lingura, astfel încât compoziţia să se omogenizeze.

Apoi, adăugaţi pe rând ouăle. Puneţi un ou, amestecaţi bine, apoi pe al doilea, iar amestecaţi şi tot aşa. Deci nu puneţi deodată toate ouăle!

La final veţi obţine o cremă netedă, omogenă, fără cocoloaşe. Adăugaţi fulgii de ciocolată sau bucăţi de ciocolată neagră şi lingura cu esenţă de rom (opţional), apoi amestecaţi bine.

Turnaţi compoziţia direct în tavă, dacă este antiaderentă, sau puneţi o foaie de copt pe fundul acesteia. Ar fi bine să alegeţi o tavă cu pereţii mai înalţi (măcar de 6 centimetri), pentru că pasca se va umfla destul de mult în timpul coacerii.

Se nivelează compoziţia cu dosul unei linguri sau cu o spatulă şi se dă la cuptorul preîncălzit. Se lasă la copt 30-40 de minute, la 170 de grade Celsius.

Înainte să o scoateţi pe farfurie, aşteptaţi să se răcească bine. Pasca poate fi pudrată cu puţin zahăr sau lăsată ca atare, servită alături de un sos de ciocolată neagră. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”