Lapte de pasăre

Ingrediente: jumătate de litru de lapte, 2 ouă, 100 grame zahăr, un pliculeţ cu zahă vanilinat.
  • Publicat:
Lapte de pasăre

Ingrediente: jumătate de litru de lapte, 2 ouă, 100 grame zahăr, un pliculeţ cu zahăr vanilinat.

Mod de preparare:

Se pune laptele împreună cu o linguriţă de zahăr la fiert. Gălbenuşurile se freacă separat cu zahărul rămas şi vanilia. Albuşurile se bat spumă. Când laptele dă în clocot se iau cu o lingură de metal bulgări de albuş care se pun în lapte să fiarbă câte un minut. Se scot cu lingura cu găuri şi se aşează pe o sită ca să se scurgă. Se ia laptele de pe foc şi se lasă să se răcească puţin, după care se amestecă gălbenuşurile şi se pune pe foc la bain marie până se îngroaşă. Se toarnă crema într-un bol şi se pun deasupra bulgării din albuş.

Se serveşte rece. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Desert cu mere şi afine
Desert cu mere şi afine
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”