Îngheţată cu fructe de pădure

  • Publicat:
Îngheţată cu fructe de pădure

Ingrediente: 500 g de fructe de pădure proaspete sau îngheţate, miere, o linguriţă de cacao, iaurt natural, mentă proaspătă

Mod de preparare: Mai întâi să punem fructele de pădure pe un podium. Ocupă primul loc în topul fructelor de calitate dacă sunt culese din pădure şi nu obţinute în culturi. În al doilea rând, substanţele pe care le conţin sunt cei mai puternici antioxidanţi cunoscuţi în natură. Prin congelare, îşi păstrează 80% din capacităţile antioxidative, aşadar sunt bune sub orice formă.

Iaurtul se pune în acelaşi bol cu o linguriţă de cacao, cu mierea şi se mixează bine până la omogenizare. Aţi mixat suficient dacă la baza bolului nu mai găsiţi miere. Apoi se adaugă fructe de pădure, se mixează puţin şi se toarnă din nou miere, dacă gustul nu vi se pare suficient de dulce.

Se dă la congelator şi se serveşte cu mentă proaspătă. În sezonul căpşunilor, primele fructe de pădure care apar, abuzaţi cu încredere de aceste minunăţii nutritive. O singură precauţie. Sunt foarte alergene.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Îngheţată cu alune
Îngheţată cu alune
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân