Croissant cu unt pentru mic dejun – Reteta Video

Aceste croissante rapide sunt pur şi simplu uimitoare. Crocante pe exterior, cu unt, pufoase în interior, sunt perfecte pentru micul dejun sau o gustare.
  • Publicat:
Croissant cu unt pentru mic dejun - Reteta Video

Aceste croissante rapide sunt pur şi simplu uimitoare. Crocante pe exterior, cu unt, pufoase în interior, sunt perfecte pentru micul dejun sau o gustare. Ai nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a pregăti aluatul, dar mult mai mult timp de aşteptare. Le poţi servi cu dulceaţă alături de cafea sau ceai, sau poţi pregăti din ele un sandwich delicios.

Ingrediente
25 grame drojdie proaspătă (sau 7 grame drojdie uscată)
3 linguri zahăr (45 grame)
120 ml lapte cald
250 g faină
1/2 linguriţă sare
150 grame de unt

Mod de preparare

Într-un castron pisezi drojdia proaspătă şi o amesteci bine cu zahărul, apoi adaugi laptele cald şi o laşi deoparte.
Într-un bol amesteci făina cu sarea, apoi cu untul tăiat cubuleţe şi după ce le-ai amestecat torni amestecul de lapte cu drojdie, rezultând un aluat pe care îl înveleşti într-o folie de plastic şi îl laşi 30 de minute la frigider.

Scoţi aluatul din frigider şi îl întinzi într-o foaie pe care apoi o împătureşti şi o întinzi din nou. Repeţi operaţiunea de împăturire şi întindere a aluatului de 4 ori, apoi înveleşti aluatul din nou într-o folie de plastic şi îl laşi la frigider peste noapte.

Întinzi aluatul într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 40 cm pe 25 cm pe care o tai în triunghiuri pentru a le rula apoi în formă de croissant.
Se pun croissantele în tava de cuptor pe o hârtie de copt şi le laşi 2 – 3 ore la temperatura camerei.

Amesteci o lingură de zahăr cu un gălbenuş şi ungi cu o pensulă croissantele înainte de a le băga la cuptor. Le laşi la copt la 230 grd C pentru 8 minute şi apoi la 190 grd C pentru încă 10 – 15 minute până se rumenesc.

Sursa: Home Cooking Adventure

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”